måndag, februari 15, 2021

Mega-haussen och positiva vibbar



Tjena Lasse! 

En ny vecka står för dörren, solen lyser, det ser ut att bli ett stopp på dödskylan (givetvis blir det istället plusgrader) och dagarna blir allt längre. Våren är i antågande och det känns inte helt fel! De tävlingar som jag har kvar är Bessemmerloppet på söndag och Vasaloppet den 7:e mars. Hoppas det dyker upp någon mer, men annars är det väl bara att fortsätta träna. Jag ska ha mina 710 timmar i år och slå det tidigare rekordet på 706! 

Veckan innan Vasaloppet så har jag sportlov, så jag kommer dra upp några dagar innan till en kompanjon som jag hängde hos en vecka i somras också, nämligen den gode Pontus Nordström. Det kommer skapa lugn i mig och blir perfekt uppladdning!

Senare i vår så är jag lite sugen på att dra upp till Sälen några få dagar och åka skidor där uppe på fjället. Jag tycker det är så ofantligt trevligt och härligt där uppe. Gratistimmar till träningsdagboken. 

Märker ni att jag börjar bli lite smått positiv?! Jag tror det är den galna haussen på börsen som gör det. Men jag är försiktigt positiv där, står nära utgången nu, för det kan säkerligen bli en rejäl rekyl. Men det kan även bli en galen ”melt up” innan! Så man vill ju inte missa det. Men samtidigt känns det riskabelt att försöka tajma marknaden också. Vi har väl alla läst att ”time in the market beats timing the market”. Men visst är det läskigt när ”alla” pratar aktier. Även jag framstår väl som en riktig novis, vilket jag säkert är också. Men att spara långsiktigt så mycket man bara kan är något jag gjort i många år och det är ju en bra början för alla. 

Idag så har vi lite roligheter på schemat. Vi ska handla, sen kommer farmor och är med Alfons medan jag tränar och ikväll så kommer Amanda hit och äter med oss. Nej, det är inget på gång där och det är inte därför jag är positiv. Men vi har varit sams länge nu och försöker ha en bra relation för Alfons. 

Over and out!

7 kommentarer:

Pappa-Stak sa...

Vafan har hänt...känns nästan onödigt positivt nu, får snart se mig om efter annan "gnällblogg", jag trodde tvivlet var vår bästa vän... ;-)
Skämt o sido, se nu för fan till o ha rätt laggar under pjäxorna också = tjänar lätt +25plac på sånt! Testa testa testa! :-) Mycket mängd i lugnt tempo = bra! Mycket mängd, ger bra åkekonomi! = viktigt på Söndagar i Mars!

Adam Steen sa...

Haha. Lugn. Stanna kvar! Vi vet alla att detta är snabbare övergående än min endagarsförkylning nyligen.

Japp. Det är tanken med team Steen och Nordström!! Ja, det är min tanke också. Är inte så jävla mycket fullt blås på vo2-max när man siktar på placeringar kring 50. Mer nöta på. Är min nya tanke :)

Pappa-Stak sa...

Fixa laggen så snackar vi runt 25, så jävla mkt enklare när man bara surfar med eller "smyger" som vi säger i branschen... ;-)

Adam Steen sa...

Hehe sant!

Anonym sa...

Apropå Bessemmerloppet. Skidförbundet lär ju älska alla pengar de får in för nya Fis koder. Man fattar att de inte vill lägga sig i vilka som är elitåkare. För helt ärligt hur många i Sverige har det som huvudsaklig sysselsättning??

Anonym sa...

Oroväckande postitiv! :)

Antar att den tidigare juvelen är borta ur hennes liv nu.

Adam Steen sa...

Haha ja, verkligen. Ja du. Inte så många. Men det var dock ”bara” 50% som räckte :)