lördag, januari 23, 2021

En femmil och lite till, skate





Hejsan!

Äntligen har jag fått åka i riktiga skidspår igen! Sjukt fina förhållanden på Lugnet idag, trots 3-4 plusgrader när jag började åka så gick det ganska lätt, den sista lite dryga halvtimmen så frös det på rejält och det var närmast räls där ute. Idag lyxade jag till det för mina träningsskidor och gav dom lite kärlek. Det blev vallaväck, borstning, rill och en flytande högflourvätska från Maplus. Brukar inte valla träningsskidorna alltför ofta.

Dagens pass blev 3,05 timmar, 51,65 kilometer och 1330 höjdmeter. Tre varv runt ”elit 15”, inklusive hela stadion och så ett ytterligare varv runt elljusspåret. Körde bara lugn åkning, förutom tio stakimpulser på 12 stavtag i mitten på passet. 

Hade det varit kallföre så hade jag kanske åkt klassiskt, men nu när det var klister så struntade jag i det och det blev skate istället. Men samtidigt så tycker jag skate nästan är bättre att köra än klassiskt, i alla fall på pass dom detta, där jag mer vill få återhämtning och ursköljning i kroppen. Klassiskt kan lätt bli lite för tufft muskelärt, även om det också är en riktigt fin träningsform. 

Kändes rätt okej idag, även om jag fortsatt känner av de tuffa passen från veckan. Imorgon är planen ett till intervallpass, dock inte på balkongen och heller inte superhårt. Men vi vet ju hur det där brukar sluta.. 

Inga kommentarer: