torsdag, december 31, 2020

En rejäl genomkörare



Före race 




Race 




Efter race 


Hej på er. 

Ja, att staka tre varv runt Grönklitts elit 10 km lät ju innan som en bättre idé än vad det sedan var i verkligheten. Men samtidigt så är det ju stakning jag ska tävla i och det jag vill försöka bli bättre på. Så det var bara att göra det bästa av situationen och kriga på. 

Första halva varvet och lite till så hängde jag med tätklungan bestående av mig, Simon Andersson, Jonas Eriksson, Gilberto Panisi och Pontus Nordström. När sedan dödsbackarna började fick jag dessvärre släppa de fyra. Otroligt tuffa backar, löst som bara den för stavarna också gjorde att jag saxade mer idag än vad jag gjort på många år. Jag sprängde mig en aning när jag gjorde allt för att ta ikapp tätkvartetten. 

In för varvning efter ett varv så tänkte jag nästan ge mig ut på vägarna för att få lite mer långloppslik åkning, men jag bestämde mig ganska snabbt för att skippa de planerna och genomföra loppet efter min bästa förmåga. Jag mötte Andreas Svensson inne på stadion och hade som mål att hålla honom bakom mig, han körde med fästvalla, vilket alla framför mig förutom Gilberto också gjorde. 

På det andra varvet började jag få tillbaka krafterna en aning igen och kunde åka på i okej tempo ändå. In för varning sista gången så hade Andreas Svensson tagit in lite, satte då upp målet att slå honom och att ha ett snabbare sista än andravarv. 

Mot slutet av sista varvet så passerade jag Gilberto och kunde öka farten en aning in mot målgång. Kom i mål som fyra, cirka 9(!) minuter bakom Simon, 6 bakom Jonas, kring minuten bakom Pontus. Det var ändå helt okej med tanke på hur tufft lopp det blev. 

Första halvan av det första varvet så tycker jag att det kändes bra och att jag kunde hänga med de övriga. Så det får jag ta med mig. Betydligt bättre än när jag var här senast och låg i vägen för övriga tävlande. 

Inga supertider idag direkt, men det var tungfört, nysnö, tuff bana och så vidare. Bra genomkörare i alla fall! Lyckades också ha snabbare tid på sista varvet. Lite siffror:

1,47,04 timmar
32,21 kilometer
168 snittpuls
181 maxpuls 
925 höjdmeter 

Varvtider:




4 kommentarer:

Öhrn sa...

Mycket imponerande att du orkar hålla uppe tempot på sista varvet!

Adam Steen sa...

Tack! Mycket tack vare din påhejning :)

Stefan Ekman sa...

Bland det mest imponerande loppen du gjort när jag mött dig i alla fall. Speciellt första varvet när du var starx bakom täten ut på andra när jag själv var på väg in till varvning! Med dom mjuka spåren det var går det ju inte att jämföra stakning med klassisk åkning. Hoppas du håller i formen framöver!

Adam Steen sa...

Tack för det! Bra kört själv! Precis, så är det verkligen. Tänkte ändå att det var bra träning för stakningen. Vi får hoppas på det och detsamma till dig :)