torsdag, november 26, 2020

Hälsokontroll via blodprov

 Hej på er bloggvänner. 


Jag som idrottare är ju väldigt beroende av att ha en hälsa som är med mig och som inte sviktar. Minsta lilla grej kan ju dels vara allvarlig att träna med såklart, men det kan också dra ner prestationen väldigt mycket. När jag tidigare gick på skidhögskolan så hade vi tillgång till att gå och testa sina värden via blodprov. Det var en väldigt fin trygghet och något som är väldigt viktigt när man bedriver elitidrott. 

Nu går jag inte längre på någon skidhögskola, men jag tränar och tävlar lika frekvent. Jag sökte runt på lite olika alternativ kring att göra en hälsokontroll via blodprov och hittade Medisera. Här kan man välja olika sorters hälsokontroller och på så sätt se om man har någon sjukdom, brist på någon vitamin eller liknande. Det man gör är att beställa ett lämpligt paket och därefter går man till en närliggande provtagningsställe för att lämna blod. Därefter så kan man logga in med sitt bank-id och läsa av provsvaren. Man får även en kommentar om provet av en läkare och ditt prov jämförs med referenssvärden.

Skulle dina prover visa väldigt stor avvikelse så blir man uppringd av en läkare och kan på så vis komma fram till lämpliga åtgärder att ta. Att dom sen har samarbeten med karolinska universitetslaboratoriet med flera och håller hög klinisk standard i sitt agerande känns även det väldigt bra. 

Jag tycker detta är en väldigt bra tjänst att ta del av nu. I dessa tider med Corona-viruset så går nog många runt och är oroliga. Man kanske också tror att man har Corona, fast det egentligen är någon brist eller liknande som gör att man inte känner sig på topp. Men genom att göra ett sådant här test så får man snabbt svart på vitt hur statusen är i kroppen!

Inga kommentarer: