tisdag, september 22, 2020

Veckans värsta dagToa-selfie med ”Borken”


Nu är den här, veckans värsta(/längsta) dag. Inte ens vila från träning kan väga upp det. Full sula från 06,30 till 17,30-18. Nu vet jag kanske att många andra föräldrar har så varje dag, minst. Men det är stressigt för en slashas som mig. 

- Uppstigning 06,30

- Påklädning, ge Boris mat, fixa oss i ordning för dagen

- Skjutsa Alfons till dagis 07,30

- Cykla en tur med Boris 

- Jobb 8,30-17,00 (hem på rasten för att rasta Boris) 

- Cykla till dagis för att hämta Alfons efter jobbet 

- Hemma kring 18, rasta Boris, laga mat till Alfons, lägga Alfons, äta själv och komma till ro

Det kanske inte ser så stressigt eller tungt ut. Men för mig är det kämpiga dagar, även för den stackars Alfons som tvingas vara på dagis i nästan ett halvt dygn. De sista två timmarna av jobbet är oftast möten och diskussioner, egentligen saker som kanske inte berör mig riktigt. Men jag behöver ju göra mina timmar för att få ihop anställningen. Så det är väl bara att göra som med allt annat i livet: kämpa. 

Så då vet ni ungefär vad jag har att göra idag. Vilar som ovan nämnt från träningen också. Min trötta och halvtrasiga kropp behöver återhämtningen. Det är lätt att stirra sig blind på timmarna och tänka att man inte tränar så mycket. Nu blir det kanske 10-15 timmar i veckan. Men det gäller ju att tänka på totalbelastningen också. Jag har ju inte riktigt samma möjligheter med riktig vila mellan träningspassen. 
_____

Igår så fixade vi en sak som har tyngt mig länge: oljebyte (plus oljefilter och bränslefilter) i bilen. Det var skönt att få det avklarat! Jag var även med och skruvade en del själv. Bra att lära sig en sådan sak. 

Vi hörs kamrater!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ojojoj. Fruktansvärda vedermödor.

Adam Steen sa...

Ja.