tisdag, september 29, 2020

Spännande skor, lång dag, intressant podcast om träningAltra Cayd M, en sko som jag igår fick hem i min ägo! Dessa tror jag riktigt mycket på. Kommer använda dom i min vardag så mycket jag kan. Dom såg ändå helt okej ut och dom var riktigt sköna. De har en bred tåbox som blir perfekt för mina alla tåbekymmer. Dessutom är det noll drop mellan häl och framfot, vilket ska vara bra för foten. Vi får se hur det funkar, verkar lovande i alla fall! Ni hittar fler Altra-skor hos Skistart. Altra är ett löpskomärke också och har många bra modeller även för löpning.
Fick även hem ett par Correct toes som jag ska använda både till vardags och i träning. Har läst mycket gott om dessa. Även ett par tåstrumpor har jag nu att testa. Dessa tror jag också kan vara toppen både för fotproblemen och min nagelsvamp. 


Hej. 

Som ni ser har jag en del produkter för mina ömma fötter att testa nu framöver och fler är på ingång. Med lite jobb från min sida så kanske jag kan få bukt på problemen. Fötterna påverkar ju hela rörelseapparaten har jag förstått nu och kan ju förklara mitt onda knä och även min tidigare onda rygg, med mera. Jag måste dock komma på något till mina pjäxor och löparskor också. Där tror jag en bov i dramat kan vara då båda dessa brukar vara trånga. Kanske jag kör utan sulor och med ”Correct toes” eller andra tåspridare. Frågan är om det är bäst med skor som är uppbyggda och stödjer hålfot, tår med mera. Eller om jag ska försöka använda såna som är tvärtom och som låter foten sköta uppbyggnaden. Jag tror på en kombination av båda och ett bra jobb med stretch med mera. 

Jag är väldigt tacksam att jag får testa nya produkter i alla fall, stort tack för det!
_____

Igår var det en bra dag där jag förutom ett grymt bra träningspass även hann med att tvätta min bil. Det känns superbra! 

Denna dag är ju den där långa dagen med jobb 8-17. Morgonen rullade på bra utan bekymmer i alla fall, så vi får hoppas på att resten också flyter på fint. 

Jag kommer som vanligt vila idag när det är tisdag. Det känns skönt. Kroppen är dock skapligt pigg ändå idag känner jag, skoj! 
_____

Lyssnade på ”Visma Ski Classics podcast” där Max Novak gästade häromdagen. Bra insats av honom. Han pratade bland annat om att han till största del tränar rullskidor. Många skidåkare (inklusive mig själv) tränar ju väldigt mycket olika träningsformer under barmarksträningen, det är nog mycket gammal tradition som ligger till grunden där. Förr var inte rullskidorna så bra, dessutom var skidåkningen lite annorlunda då med mindre stakning, så de flesta skidåkare sprang mycket under sommarhalvåret. 

Ser man till andra konditionsidrotter som exempelvis cykel, löpning och simning så tränar ju dessa nästan uteslutande i sin gren. Värt att tänka på. Men för min del så tycker jag det är skönt mentalt att bryta av med andra aktiviteter, jag gillar löpningen och vill ändå hålla skaplig klass där. Dessutom så får jag upp pulsen så bra och kommer åt syreupptaget på bästa sätt där. Men samtidigt, tränar du tillräckligt mycket stakning så ska det ju vara möjligt att komma upp i sitt tak vad gäller syreupptagning även där. Men som nyss nämnt så vill jag gärna springa också. Hoppas på att kunna göra det igen inom kort, om mitt knä vill samma som mig återstår att se. 

Inga kommentarer: