måndag, september 21, 2020

Hjälpmedel i vardagen

 


Hej kära bloggvänner.

Att leva och åldras är ju något vi alla gör. Det är inte direkt något man vill. Helst skulle man ju alltid vilja vara ung, men det går ju tyvärr inte att göra så mycket åt det. För egen del så försöker jag röra på mig så mycket som möjligt för att på så vis försöka bromsa åldrandet en aning, både genom hård träning, men också via vardagsmotion. Dessutom försöker jag äta bra mat. Förhoppningsvis hjälper det mig en aning.

Jag kan tänka mig att det var tuffare att bli gammal förr i tiden. Det fanns inte så mycket skyddsnät från samhället då. Men framförallt fanns det inte så mycket hjälpmedel för våra gamla, men också för sjuka, skadade och så vidare. Det är då lite bättre och skönare att leva i denna tid med alla innovationer, både tekniska, men också praktiska saker som man kan få hjälp av i hemmet. Det underlättar ju för en själv och på så sätt kan man klara sig lite bättre på egen hand. 

Tänk en sådan sak som att sköta sin hygien, duscha, tvätta sig och små vidare. Det är ju inte alltid det lättaste om man har problem med att gå, stå, eller kanske balansen. Då finns det exempelvis en duschpall att använda sig av och på så sätt kan man sitta i duschen och tvätta sig. Väldigt smidigt må jag säga!

Inga kommentarer: