fredag, juli 24, 2020

Långpass stak, med 60 min intervall inbakat

Hallå där!

Ett nytt tufft och bra pass har idag skrivits in i träningsdagboken. Tur att jag även har en manuell excel-variant av träningsdagbok och inte bara förlitar mig på min Garmin-data, speciellt nu när Garmin ligger nere och verkar vara hackade. Fick lov att ladda upp passen till Strava manuellt. Så kan det vara ibland, förhoppningsvis kommer Garmin igång någon gång. Men det var inte hackade träningsdagböcker vi skulle prata om nu.

Passet idag blev ett varv runt Runn, inklusive Vikasjön. Jag hade med mig Adam Larsson, som i sista sekund bestämde sig för att staka. Kul med sällskap. Tanken var ett längre pass med intervaller inbakade och hyfsad marschfart däremellan, planen följdes galant!

Vi värmde upp till strax efter Torsång, i lite drygt 45 minuter, därefter var det dags för dagens första intervaller:

- 10 x 40"-20". Bra medvind och böljande terräng. Kändes helt okej. 3,71 kilometer hann vi under dessa tio minuter.

Efter det första blocket så åkte vi lugnt i fyra minuter innan det var dags för dagens andra:

- 20 minuter tröskel. Fin vind lite drygt halva, förbi Rankhyttan, innan vi i Strand mötte väggen i form av motvind. Vi hann 7,84 kilometer i alla fall, bra snitt (för oss dalmasar) på Swenorfyror

När denna tjuga var avklarad så väntade en längre "vila" där vi rullade över Vika, Hosjö och Tisken. Vi startade upp det tredje kalaset på cykelbanan längs riksväg 293, i botten av backen uppför Gamla Berget:

- 20 minuter tröskel. Dödens motvind. Kändes ändå helt okej och vi hann exakt 7 kilometer på denna. Bra!

Ytterligare fem minuter lugn åkning innan det sista jobbiga för dagen:

- 10 x 40"-20". Motvind, men okej känsla. Vi hann 3,18 kilometer på detta tio minuter långa block.

Efter de sista intervallerna så var vi i botten av Brusalabacken. Jag vinkade adjö till Adam som åkte hem över Kvarnsveden. Själv tog jag en liten omväg via Norr Amsberg för att få ihop mina fyra timmar och totalt 76 kilometer. 

Hade skapligt bra och hög puls idag. Nu kan jag tyvärr inte se maxpulsen i klockan i efterhand, men jag kom upp över 170 vid några tillfällen åtminstone och det får jag anse som okej! 

Min hand gjorde dock lite ont under passet, så det var mindre bra, det blev dock aldrig värre. Får se hur det slutar..

Väl hemma så betade jag av lite chins, toes to bar, magövning med gummiband, hopprep och TRX. Så resten av veckans styrka är "bara" kettlebell.

Imorgon ska jag springa en vända och köra nyss nämnda kettlebell-styrka. Sedan åker jag till stugan för att återförenas med Alfons och Boris. Stannar där till måndag!


Inga kommentarer: