lördag, juli 18, 2020

4 x 7,5 minuter löpband "tröskel"



Nej, det är ingen synvilla, svetten fullkomligt rann från mig på dagens andra pass.. Shortsen var helt genomblöta.





Trött och nöjd.


Tränat med benen som huvudsak onsdag, torsdag, fredag och lördag. Det har satt sina spår märkte jag på dagens andra pass: löpbandsintervaller. Till en början hade jag låg puls och trötta ben - mot slutet hade jag hög puls och trötta ben. Inga konstigheter egentligen.

Efter mycket velande, "ska bara göra-saker", toabesök x många och så vidare så kom jag äntligen upp på löpbandet efter en "liten" mental kamp. Väl där så gick det ändå bra, vilket jag försöker intala mig innan också, men det brukar vara samma visa varje gång. Speciellt när jag börjar bli lite extra sliten och samtidig inte har någon direkt tid att passa, då drar jag gärna ut på det hela en aning. Inget fel med det egentligen, säkert inte helt onormalt heller för den delen. 

Började med 10 minuter uppvärmning på 15 km/h (4,00 min/km) och 1% lutning. Känns bra och avslappnat i de farterna nu, löpningen har som jag nämnt gått bättre och bättre, inte så konstigt då jag sprungit mer än på många år. 

Intervallerna blev sedan fyra stycken på 7,5 minuter vardera, med 1,40 minuter vila mellan varje:

1:a - 19,1 km/h - 1% lutning 

2:a - 15,3km/h - 5%

3:e - 11,8 km/h - 10%

4:e - 9,6 km/h - 15%

Det gick att ta mig igenom och det fanns lite mer att ge, men ja, det var ju inte tröskel idag direkt. Hårdare än så var det allt. Den första intervallen var väl egentligen nästan tröskel och det är ju främst flack löpning jag ägnat mig åt på slutet, så det var bra. Även den andra var faktiskt inga större bekymmer och skulle kunna klassas som tröskel. De två sista däremot var riktigt tuffa, men när benen är trötta och jag som är en sämre uppförslöpare, så tar det emot. 

Avslutade kalaset med 10 nya minuter på 15 km/h, denna gång med 0% lutning, det kändes åter bra och lätt, skönt det. Nu går jag runt med stödstrumpor och försöker återhämta mig inför morgondagens rullskidstur.

Vi hörs!




Inga kommentarer: