onsdag, juli 22, 2020

16,17 på 5000mDrar med Jimmie Johnsson i rygg. Drog honom till fyra varv kvar, orkade inte hänga på honom sedan, han sprang på 16,06 och kom tvåa. Gilberto Panisi vann på 15,36 och jag blev trea på 16,17

Jesper Nyström sprang bra: 16,45, starkt och så vinnaren Gilberto


Godkväll. 

Jag hade som mål att springa sub 16 idag och det höll jag i cirka 3000m, sedan tappade jag det tyvärr. Men nu har jag tänkt i några dagar att jag ska försöka bli lite mer positiv och försöka sluta vara negativ. Inte bara för idrottandet, utan även för lite i stort, hoppas det går! Så jag ska inte vara alltför gnällig idag.

Planen var som sagt under 16, vilket blir 3,12 min/km, eller 76(,8)-varv. Gilberto drog iväg direkt i starten, jag låg som tvåa och försökte springa jämt, Jimmie låg i rygg på mig. Mina kilometersplittar:

3,09
3,11
3,16
3,21
3,18

När Jimmie gick upp och ökade farten med 1600 meter kvar så orkade jag inte hänga på tyvärr, det fanns inget mer i benen idag. Jag har ju tidigare som snabbast sprungit på 16,16 på ett DM typ 2003 eller 2004. Så jag kan ju inte vara alltför missnöjd heller. 

Kroppen har inte känts jättepigg de senaste dagarna, lite för lite sömn och sen hård träning under en ganska lång tid. Det psykiska har väl inte heller varit på topp med min maniska inställning till träningen och så vidare. Men jag ska försöka kriga mig igenom det. Tänker ändå att det är bra att jag fokuserar på träningen och inte ränner på krogen. Nu mår ju ändå kroppen bra av träning, hade jag varit på krogen så hade jag ju både mått dåligt psykiskt och fysiskt. Nåväl. 

Jag gav i alla fall det jag hade idag, snitpulsen blev 182 och maxpulsen 192. Så jag kan väl inte begära så mycket mer än det. Sprang i mina Hoka Carbon Rocket, dom är bra, men frågan är om jag inte gillar Rincon än mer?! Svårt att säga. Dom är likvärdiga i alla fall. 

Efter löpningen så joggade jag ner en stund med Adam Larsson och Ronny Wedin. Vi körde även ett set av min hoppstyrka:

20 Mångsteg
24 Utfallssteg
12 Grodhopp
12 Enbenshopp/ben
24 Borzovhopp
25 Vristhopp

Hemma så betade jag av lite mer styrka (har styrkevecka denna vecka, så jag vill beta av den styrkan jag har, men delar upp den på fler dagar, så blir det inte så tufft):

34 Chins
34 Toes to bar
34 Hopprep
34 Magövning i gummiband 

- 5 minuter situpsliknande övningar
- 5 minuter plankanliknande övningar
- 10 x 30 armhävningar, start varje minut

Bra pass ändå!

Imorgon ska jag cykla halva dagen igen, siktar på samma tur som sist och därefter blir det lite styrka igen.

Trevlig kväll på er!

Inga kommentarer: