söndag, april 12, 2020

Träningstävling, 4 varv löpning runt Stångtjärn

Foton: Emma Eriksson och Margareta Steen 


Hej hej. 

Betat av ett första löptest och race sedan Vasaloppet. Skönt att få komma ifrån renoveringen en aning och få känna på tävlingsnerverna igen. 

David Hellberg har dragit igång en liten träningstävling nu i Corona-tider. Perfekt och bra initiativ. Dagens race blev som rubriken skvallrar om: 4 varv runt Stångtjärn, cirka 1,9 kilometer per varv. 

Jimmie Johnsson och jag kom iväg från de övriga deltagarna ganska direkt. Jag tyckte det kändes lätt i en kilometer ungefär, innan Jimmie fick en liten lucka utför som jag aldrig lyckades täppa. Sedan blev det allt mer jobbigt och kämpigt. Men jag höll ihop det helt okej med följande varvtider:

6,17
6,34
6,52
6,45 

Hade lite svårt att komma upp i puls, med en maxpuls på 186. Lite sliten av den senaste tidens halvhårda träningspass och renoveringen. Men det var ändå helt okej. Snittfarten blev ju 3,30 på hela loppet, med en lätt kuperad slinga och ganska tungsprunget underlag. Var besviken just efteråt, men nu med lite distans så var det ändå helt okej. 37 sekunder efter Jimmie Johnsson blev det. 

Värmde upp i Hoka Speedgoat 2 och tävlade i Tracer 2  Fick till 8 varv totalt (15,2 kilometer) och 63 minuter löpning. Bra dag!

Inga kommentarer: