onsdag, april 22, 2020

Stressig morgon, paket och andningsövningar

Under gårdagen fick jag besök av Simon, Emil, Adam, Amanda och Jesper. Dom kom med en inflyttningspresent i form av en cykelsits till min cykel. Den passade perfekt dessutom. Stort tack för det! Nu kan jag på ett smidigt sätt åtminstone rasta Boris och även ta mig till affären utan att behöva använda bilen. Skönt!

Denna morgon var lite småstressig. Det är mycket saker att tänka på och som ska hinnas med. Men jag hann och det är det viktigaste. Förutom att lämna Alfons på dagis och Boris hos Amanda så kom det även ett paket mitt i alltihop. Paketet innehöll två stora kolli på totalt 50 kilo, min TV-bänk till lägenheten. Tur att jag hann få det på morgonen, för annars vet jag inte hur det hade gått att lösa det. Jag förstår ju att man måste ta emot paket personligen, men det är ett jävla krångel att göra det när man samtidigt jobbar. Folk kan ju inte gå hemma hela dagarna. Jag tycker man borde få kryssa i en ruta att det går bra att lämna paketet. Men det blir väl krångel ifall något skulle hända. Nu löste det sig tack och lov. 

Det känns lite vemodigt att lämna Alfons och Boris. Även om det blir skönt med lite lugnare tillvaro så blir det ju istället väldigt tomt och tyst. Nu väntar fyra nätter utan favoriterna. Men det ska nog gå bra. Hoppas vädret håller sig fint, så det blir enklare att träna på. 

Planen för idag är att jag ska jobba klart, åka hem för att skruva lite TV-möbel och sedan dra till Falun för att springa intervaller tillsammans med ett stort gäng, precis som förra veckan. Det blir skoj! 
_____

Andningsövningar
Jag har testat andningsövningar under de senaste dagarna. Kändes riktigt bra faktiskt och något som jag tänker fortsatta med, samt kan rekommendera till andra. Det är andningsövningar från ”Wim Hof”, antingen laddar man ner appen ”WHM” (Wim Hof Method) vilket är det bästa alternativet tycker jag, eller så kollar man detta youtube-klipp. Det går ut på att man andas 30-40 rejäla och kontrollerade andetag i takt med personen som pratar, därefter håller man andan så länge man kan, när man inte orkar mer så drar man in luft och håller andan i ytterligare 15 sekunder. Det är ett varv. Man rekommenderas göra fyra. Känslan var riktigt bra efteråt! Under det första varvet och i början av andningen + när man håller andan så kunde det kännas lite obehagligt märkte jag, men håll ut, det känns mycket bättre efter ett tag. 

Det kanske inte finns något vetenskapligt bevis för detta. Men jag tror det kan vara bra för att motverka ångest, vara i nuet och bli bättre på att fokusera. Som sagt kändes det bra och jag ska försöka fortsätta med detta. 

Samma person rekommenderar även kalla duschar och isbad. Så jag testade 30 sekunder iskall dusch som avslutning efter den varma duschen igår. Riktigt obehagligt och panikkänsla. Men känslan efter var härlig. För något år sedan duschade jag ju kallt varje dag under någon månads tid, då körde jag 2-3 minuter och började med kallt. Så detta borde nog funka bra! Efter några duschar så kommer jag nog in i det. 

Vi hörs!

Inga kommentarer: