tisdag, februari 04, 2020

Med i Burmans vlogg, hjärtat, formtopp inför Vasaloppet och Skimateria!


Hej och välkomna!

Nu kan jag dö lycklig, livet är komplett! Jag har nämligen lyckats med bedriften att snika mig in i Jens Burmans vlogg. Det är klippet ovan, för den som inte lyckats lista ut det än. Ett stort ögonblick i mitt liv. Efter tävlingen så åkte vi hem till Jens på ett studiebesök för att se hur han bor, trevligt! Så kika in videon och prenumerera på hans kanal. I min värld så tycker jag att denna vlogg är riktigt bra, betydligt bättre än Klæbos.
_____

Igår efter träningen så åkte jag iväg på en massage. Oroa er inte, jag nyttjade mitt friskvårdsbidrag från jobbet, så inga onödiga utgifter. Välbehövligt och skönt var det hur som helst.

Idag är det vilodag på programmet. Skönt för kroppen att försöka återhämta sig en aning. Är fylld av träningsvärk från gårdagens styrkepass. Kan ju vara bra för hjärtat att återhämta sig också. Jag har ju fått grönt ljus, men det är ju något som ständigt ligger och gnager i bakhuvudet. Är ju trots allt läskigt när det är något med just hjärtat. Hade det varit en axel, ryggen eller nästan vilken annan kroppsdel som helst så hade det varit lättare att chansa och "gambla" lite. Men med hjärtat så vill man ju inte ta några onödiga risker. Jag är nu på helspänn och känner efter varje liten signal. Kanske inte optimalt om jag samtidigt vill få till en bra form inför Vasaloppet. Men vad gör jag..

Det är ett svårt läge jag befinner mig i nu. Samtidigt som jag vill vara försiktig och lyssna på kroppen så vill jag få till bra träning inför Vasaloppet. Tanken är att försöka få till en formtopp inför Vasaloppet. Planen är att jag ska kolla igenom gamla träningsdagböcker och försöka hitta något som funkat. Har en idé om att öka på intensiteten först och sedan släppa upp träningen inför loppet. Hur jag gör i praktiken får jag försöka lista ut under de kommande dagarna. Men vila idag i alla fall och kanske även försöka vara lite lugnare än vanligt just denna veckan för att se hur kroppen fungerar.

Hur brukar ni formtoppa er? Någon som har ett tips på upplägg? Det är ju lite svårt för mig att träna mer än typ 10-12 timmar per vecka också, dessvärre.

_____

Jag vill passa på att slå ett slag för Skimateria. På bilden ovan har vi deras 0,1-riller. Den används ofta med framgång i plusföre, tillsammans med grövre riller. Vet att många använder dessa verktyg med framgång.

Inga kommentarer: