fredag, februari 21, 2020

Fotbolls-EM 2020


Hej.

Sommaren är inte långt borta nu och i år vankas det fotbolls-EM. Denna gång så är mästerskapet utspritt över hela Europa, vilket är en ganska cool lösning. Sverige är klara för slutspelet och med tanke på hur bra det gick i fotbolls-VM senast så tycker jag att vi ska ha stora förhoppningar på det svenska herrlandslaget. När det kommer till fotbolls-EM så brukar det vara populärt att spela på EM odds, Sveriges odds lär nog vara ganska höga ändå och det är ju faktiskt inte helt omöjligt att dom skulle vinna hela EM, även om det finns en rad andra lag som troligen är bättre. 

Jag brukar inte kolla så mycket på fotboll själv. Men just i mästerskap som EM, VM och i vissa fall Champions League så tycker jag att det är ganska spännande. Det känns som att dessa matcher blir lite bättre än vanliga seriematcher, kanske på grund av att dom betyder mer. Många vill väl spela på sin allra yttersta förmåga när dom representerar sitt hemland. 

Nu när Zlatan har börjat spela för Milan och återigen är i en bättre liga så har ju snacket om att han åter borde spela i landslaget kommit upp igen. Jag vet inte riktigt bad jag tycker om det faktisk, jag gillar Zlatan och tycker han är en grym fotbollsspelare, men frågan är om Sverige blir bättre med honom. Kanske som inhoppare? Vad vet jag. Spännande hur som helst, även om jag tror att han inte kommer spela. 

Mästerskapet pågår i cirka en månads tid, med start den 12:e juni och slut den 12:e juli. Det kommer bli väldigt intressant att se hur detta mästerskap artar sig och framförallt hur det går för Sverige så klart. Jag kommer titta på alla svenska matcher och därefter på några utvalda slutspelsmatcher, samt även matchen om guldet. Förhoppningsvis är Sverige med hela vägen dit. Vinner Sverige så tror jag att det kommer bli ett galet firande i flera dagar! 

Jag tror dock att segern kommer stå mellan Frankrike, Spanien, England, Belgien eller möjligen Holland. Alla dessa lag är ruskigt bra och presterar ofta även i VM. Så om Sverige ska ha någon chans gäller det att dom presterar en bit över sin vanliga förmåga och så en aning tur. 

Uteserveringarna runt om brukar vara fulla somrar som dessa när det visas EM-fotboll på storbildsskärmar. Det brukar vara riktiga folkfester. Kanske inte så konstigt då fotboll ändå får ses som vår nationalidrott, eller åtminstone den sporten med flest utövare i vårt land.  

Inga kommentarer: