lördag, februari 01, 2020

Dåligt lopp, kropp, skidor, hjärtfel? - men ändå succé!

Målet med resan förutom att försöka åka fort i skidspåret var att få träffa idolen Jens Burman! Det sistnämnda lyckades vi med i alla fall, så det var ju inte en helt bortkastad resa ändå. 

Om vi tar lite om loppet då:

Fint lopp och fin bana. Kul att köra på en lång slinga om 45 (46,3) kilometer! Det kändes okej till en början, låg med fint och ett tag kändes det bra. Men ganska snart så märkte jag att skidorna inte gled så bra som jag ville. Låg i rygg på Micke Boberg och släppte i varje utförsbacke. I en lång sådan efter drygt 10 kilometer så flög dom ifrån mig och jag var chanslös att hänga på. Därefter hamnade jag i en andra- eller tredjeklunga på cirka 10 personer. Hade fullt upp att hänga med även där, men bet mig fast ändå. 

Någonstans halvvägs så upplever jag att mitt hjärta hoppar och far. Dunkar till konstigt och slår ojämnt liksom. Känner också lite lätt smärta över bröstet emellanåt. Pulsen var också väldigt låg under i princip hela loppet. Har känt detta lite från och till under en tid. Så jag ger mig fan på att jag har dragit på mig en ny hjärtmuskelinflammation.. Det vore inte så kul. Borde kanske kolla upp det. Men jag känner inte något annat som trötthet, yrsel, strålningar ut i armen. Enda jag känner är dubbelslag. Idag hade jag bara en dålig dag i kroppen och kände mig inte tillräckligt stark. Plus att skidorna sög. 

Lyckades kriga mig in på en niondeplats i alla fall. Det var det bästa jag kunde göra idag. 

Siffror från klockan:

2,13,05 timmar
46,33 kilometer 
157 medelpuls 
174 maxpuls 
414 höjdmeter
521 fallmeter (mål längre ner än start)

Efter tävlingen åkte vi hem till Jens Burman på ett studiebesök och det var riktigt trevligt. Hans youtube-kanal är en stor favorit hos mig och den kan jag rekommendera!
_____

Till sist en hälsning från Niklas Lundmark som blivit av med ett par skidor idag:
Under dagens Åsarna ski Marathon tog någon mina Madshus Redline plus 210cm(kännetecken: en svart prick framför bindningen). Skulle hemskt gärna ha tillbaka dom. Jag har istället vad som antagligen är dina skidor, då det var det enda paret som låg kvar i fållan efter start. Skidorna var placerade framme i H21-fållan.

Inga kommentarer: