fredag, november 15, 2019

Blancolån


Hej kära bloggläsare. 

En sak som ligger mig varmt om hjärtat är ekonomi och sparande. Jag tycker att det är väldigt viktigt att ha en bra koll och ordning på min privatekonomi. Jag försöker hela tiden kolla upp så att jag har tagit de för mig mest fördelaktiga valen när det kommer till ekonomi. Hittar jag något alternativ som ger mig mer pengar i form av ränta eller lägre kostnad så är jag inte sen att byta dit. Jag tjänar inte speciellt mycket pengar på mitt jobb, men jag försöker ha väldigt låga kostnader i övrigt. 

Då jag har rätt låga kostnader så blir det pengar över varje månad, pengar som jag lägger på sparande, mestadels på börsen via aktier och fonder. Någon krona går också till sparkonto och till så kallade "peer to peer"-lån. Allt för att sprida riskerna i mitt sparande. Jag har som mål att kunna bygga upp en så pass stor aktieportfölj att jag en dag ska kunna leva helt eller delvis på utdelningarna! 

En ytterligare del i ekonomi som kanske inte är lika rolig är lån. Att låna pengar är något de flesta personer någon gång i livet är tvungna till och vissa gånger kanske man inte heller klarar sig med ett lån, utan istället blir tvungen till att ta ett blancolån för att få pengar till det man söker. Det kan vara alltifrån att köpa en bostad, till en bil, till nya vitvaror i köket och så vidare. Att ta ett privatlån ska man dock endast göra om man verkligen måste tycker jag, det finns bra ställen på nätet där man enkelt jämför lån! Här kan man ju då själv se till att göra det bästa möjliga valet som man har, för att på så sätt få en bättre koll på sin ekonomi helt enkelt. 

Det finns en rad sidor på nätet där du kan få hjälp och där du med en jämförelsetjänst får hjälp att underlätta för oss konsumenter att jämföra mellan olika bolån och på så sätt hitta marknadens bästa privatlån. Du kan jämföra olika kostnader, räntor, amorteringar och villkor hos olika aktörer. 

Inga kommentarer: