måndag, september 30, 2019

Lite mer från helgens Lidingölopp + dagens (tränings)plan

Foton: Per Hansson

Tjena. 

Fick några bilder skickade till mig igår av Per Hansson. Stort tack för dom. Jag tror två är tagna i backen efter Grönsta, med cirka en mil kvar och tre under den sista kilometern. 

Under de första 15 kilometerna så låg jag ju bara cirka 30-45 sekunder före förra årets tid. Men jag hade en liten plan och förhoppning med att kunna springa den sista milen bättre än då. Det var skönt att känna att kroppen aldrig gav upp någon gång mot slutet, utan det gick att rulla på i ett hyfsat högt tempo. Tror jag var lite bättre på att dricka vid funktionärernas kontroller, dessutom att jag tog en energy stack (typ som en gel) från +watt och sedan fick jag också en gel av Amanda vid 20 kilometer. Den gelen tog jag efter Grönstabacken. Omkring Abborbacken (3,28 min i år, 3,44 min förra året, enligt Strava) och Karins backe (3,52 i år, 4,06 förra året) så fick jag pepsi av funktionärerna, det satt fint! 

Under hela sista milen så hade jag en liten förhoppning om att det skulle gå att ta mig under 1,55 om jag bara höll ihop det bra. Flera gånger så gick jag dock mellan hopp och förtvivlan om det skulle gå. Räknade tiden efter varje kilometerpassering och försökte kämpa så gott jag kunde. Insåg under den sista kilometern att det skulle bli väldigt tight, men att det skulle gå. Sjukt skönt när jag lyckades med det och stapplade i mål nöjd och utpumpad. 

Pulsen var ju rätt låg under hela loppet så egentligen hade det kanske gått att pressa sig lite mer om jag hade haft en lite bättre dag. Men sådant är ju alltid svårt att säga. Nu låg jag ju fint omkring en intensitet av tröskeln och det hade kanske inte gått att springa fortare utan att vägga. Jag har märkt på mina längre tävlingar på löpning att det verkligen gäller att hitta balansen i farten/intensiteten, så att man inte går över gränsen för mycket eller ofta. Går jag över den gränsen så vet jag att det kan smälla till och bli godnatt. Det är något jag har lärt mig och tycker funkar rätt bra. 
_____

Idag har vi måndag, pappaledigt och regnväder ute. Det väntar lite ärenden nu strax och i eftermiddag ska jag träna gym. Med tanke på att jag är galet trasig i kroppen så kommer jag frångå mitt vanliga styrkeprogram vad gäller set, repetitioner och vikter. Istället kommer jag köra lite lättare idag och hoppa över planen tills nästa gång när jag fortsätter där jag skulle ha fortsatt idag. Tror det är en bra plan!

Inga kommentarer: