måndag, maj 27, 2019

34,34 på Blodomloppet och 12:e plats. Bedrövlig känsla och kropp.

Godkväll. 

Idag har jag googlat hela dagen på olika åkommor och annat. Blir inte klokare på det och hypokondrin slår till med full kraft. Det läskiga var inte att jag ramlade, utan att jag inte kunde resa mig på typ 10-15 sekunder, helt förlamad. Ringde 1177 och dom tyckte jag skulle åka till akuten, det ville inte jag göra. Pratade med en läkarbekant som inte trodde det var någon fara, han trodde det var blodtrycksfall. Hoppas det. Testade att jogga fem minuter under min promenad till affären och det kändes okej, så jag bestämde mig för att köra Blodomloppet i alla fall. Kroppen kändes lite seg och kraftlös, speciellt i armar och ben. Både under dagen, på uppvärmningen och hela loppet. Det var ungefär som att hjärtat inte orkade pumpa ut blod i ben och armar, blev sjukt stum, trots att jag inte var alltför ansträngd i hjärta och lungor. Väldigt speciell känsla och nästan lite otäckt. Har även lite tryck i huvudet på något sätt. Och nu efter loppet så pissade jag ljusrött/rosa. Spännande.. 

Jag kände väldigt tidigt i loppet idag att jag inte alls hade dagen. Fick ingenting gratis och jag slet för varje steg. Ingen rolig känsla. Speciellt när det har känts så bra ett tag. Men så är det, ibland går det dåligt, andra gånger går det sämre. Jag släppte tätklungan efter drygt en kilometer och sedan slet jag på i min fart. Försökte hitta ett tempo som jag kunde hålla hela vägen i mål. Kändes stundtals okej omkring 5-6-7 kilometer, men det gick ändå inte så fort som jag ville. De sista två kilometrarna så var jag totalt slut och jade fullt upp att ens kunna ta mig framåt, hade seriösa planer på att börja gå med två kilometer kvar, det har jag nog aldrig upplevt på en löptävling tidigare. Lyckades dock kriga på i hyfsat samma takt in i mål. 

Lite siffror:

Banan idag var långsammare än när jag sprang senast 2017. Mer kurvor, mer avsnitt med grus och sprängsten. Det var också blött, regnigt och blåsigt. Spelar dock mindre roll då just känslan var så oerhört dålig idag, mest det jag är missnöjd över. 2017 hade jag 34,59, var nöjd med det och känslan var bra. Idag hade jag 34,34 och är sjukt missnöjd. 

Hoppas jag känner mig piggare imorgon på min födelsedag. Planen är träning, men mår jag inte bra så skippar jag den. 

Vi hörs!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena,

Inte för att du behöver ta hänsyn till min åsikt, men jag hade gått till läkare om jag vore du. Better safe than sorry!

Adam Steen sa...

Ja om det fortsätter så :)