tisdag, april 16, 2019

Amandas Vasaloppsäventyr, Benzen och börsenBilderna ovan fick jag skickade till mig av Amanda


Folk har ju undrat hur det gick för Amanda i söndags. Jag har hållit er på stången en aning. Efter att vi släppte av Amanda uppför första startbacken, där hon ganska tidigt gick ut på tjuvskaten så drog jag och Alfons in till Sälen för att äta lunch. Efter en stund så kom det första SMS:et som löd: "En mil :)". Därefter blev det inte lika glada tongångar: "Sjukt äckelmjukt" och "Som att åka i mjukglass, 16 km nu". Jag pallrade ihop oss i Sälen och begav mig mot Mångsbodarna. Stannade till någon kilometer innan vid Lövnäsvägen (tror jag det heter), där brukar vi testa skidor på Vasaloppsmorgonen. Vi hade en väldig tur i tajmingen mellan oss där, jag ringde när vi kom fram och efter att hon berättat hur långt hon åkt så räknade jag ut att hon var mindre än en kilometer ifrån oss. En minut senare så dyker hon upp, trots att det var ett riktigt bedrövligt "syltföre" så var hon vid gott mod. Hon bestämde sig för att åka vidare ner till Mångsbodarna där vi mötte upp henne.

Hon åkte de cirka 23 kilometrarna på ganska precis två timmar, imponerande tycker jag. Allra helst i det dåliga föret!

Här kommer en ihopklippt liten filmsekvens: Igår så fixade vi det mesta på Benzen. Eller pappa gjorde, jag var mest hantlangare. Skönt att få det där avklarat, det har legat som en tung ångestfilt över mig. Nu återstår bara att byta till sommardäck och att göra en kontrollbesiktning. Sen är Benzen klar för att köra igen! Lika bra att ta hand om den och att sköta den efter bästa förmåga, jag kommer inte få något för den ändå. Bilen köpte jag i mars 2015 från Tyskland. Jag gjorde då så att jag värderade om min dåvarande lägenhet, ökade på bolånet på den, fick ner räntan på hela lånet och det hela slutade med att jag fick en lägre månadskostnad + en Benz. Sådana affärer gillar i! Den om det egentligen hade varit allra billigast utan bil så är det ett nödvändigt ont för mig/oss att ha en. Tur att jag har hjälp av pappa som är kunnig när det kommer till skruvande. Kommande inköp till bilen blir olja och oljefilter för den årliga servicen. Sen funderar jag på nya torkarblad också, även om det svider i snåltarmen. 

Nu stundar snart rapportperioden för börsen. Börsen har ju gått som tåget detta år. Jag har nu en uppgång på 15,85% på mina innehav, lite läskigt faktiskt. Men jag är långsiktig i mitt sparande och kommer fortsätta ligga lång och fullinvesterad i aktier. "Time in the market" snarare än "Timing the market" är mitt signum. När det kommer till mina största innehav nu så har Swedbank seglast upp på förstaplatsen, men det tänker jag skala ner framöver när jag tycker tiden är rätt. Annars så är det mina trotjänare Investor, Castellum och Industrivärden som stoltserar på platserna därefter, i nämnd ordning. Jag har även en liten fin stek i Amazon, även här är jag långsiktig och tror att det kommer bli en fin resa under de kommande åren. Faktum är att jag äger alla FAANG-bolagen (Facebook, Amazon, Apple, Netflix och Google (Alphabet)). Förutom dessa så har jag en fin stek i de utdelningssäkra Johnson & Johnson, som höjt utdelningen i närmare 50 år i sträck. Det är galet kul och fängslande med aktier och börsen!
 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack nu vet vi hur det gick för Amanda, och hur spåren var, nu kan jag sova lugnt utan att fundera på det !

Adam Steen sa...

Varsågod, skönt :)