lördag, november 03, 2018

Nya personliga rekord i Romme!Nu sitter jag här vid matbordet med en skön trötthetskänsla i både muskler, kropp och lungor. Dagens pass blev ett riktigt bra sådant, både träningsmässigt och tidsmässigt. Det krävde dock att jag bet i rejält, men så ska det väl vara när man kör intervaller!?

Upplägget var som vanligt: 4 x 15 minuter elghufs/löpning med stavar. Backen tar beroende på form och annat omkring 12-13 minuter, resten av tiden så springer jag runt uppe på toppen, för att dels få lite mer tid. Men jag tror också det kan vara bra att lära kroppen hantera mjölksyran som jag dragit på mig i backen och liksom lära den att skölja bort den. I backen så har jag dels mitt segment som jag lagt upp på strava (segmentet är något avkortat i båda ändar för att det verkligen ska bli med varje gång jag kör), sen har jag den faktiska tiden i själv backen och dessutom mina 15 minuter per intervall som ska avklaras. Så jag har lite tider att hålla koll på. 

Vanligen så brukar den första intervallen gå snabbast och sedan succesivt sämre, för att möjligen få en liten förbättring på den sista intervallen igen. Idag så gick den sista snabbast och det var riktigt bra! Redan på den första intervallen så kände jag att benen var riktigt trötta, på den andra så blev tiden 28 sekunder sämre, då bestämde jag mig för att plocka av vätskebältet som jag annars alltid kör med (idag hade jag även äran att ta Adams bilnyckel i fickan, vilket enligt Adam gav mig rätten att dra av åtta sekunder per intervall). Sedan blev tiderna bättre igen, trots ganska dålig känsla muskulärt. Baksida lår var trötta och höftböjarna var stela sedan gårdagens klassiska pass. Idag så kändes dock andningen/hjärrta/lungor riktigt bra, det har nog aldrig hänt på dessa intervaller förut, möjligen för två veckor sedan.

Strava-tiderna idag blev: 11,42 - 12,12- 11,57 - 11,42. Att jämföra med för två veckor sedan: 11,52 - 11,56 - 12,06 - 12,06. Bättre snitt idag alltså kul! Just långa backar brukar annars vara min största akilleshäl och är säkert fortfarande. Även om jag tror och hoppas att jag höjt kapaciteten en aning. 

Siffror från varje 15 min intervall enligt pulsklockan:

Första: 2,90 km, 250 höjdmeter, 15 fallmeter, 169 snittpuls, 176 maxpuls, 5,11 min/km snittfart

Andra: 2,75 km, 240 höjdmeter, 5 fallmeter, 170 snittpuls, 178 maxpuls, 5,28 min/km snittfart

Tredje: 2,81 km, 245 höjdmeter, 5 fallmeter, 170 snittpuls, 178 maxpuls, 5,20 min/km snittfart

Fjärde: 2,91 km, 245 höjdmeter, 10 fallmeter, 174 snittpuls, 183 maxpuls, 5,10 min/km snittfart

Skrapade ihop 1130 höjdmeter på passet som tog 2,10 timmar, grymt bra!


2 kommentarer:

Elis sa...

Grymt kört och vilken boost för psyket! Ser ut som du hade nån med dig som jagade bättre än vad jag gjorde sist :)

Adam Steen sa...

Tack :) Det är faktiskt inte säkert, för att inte avslöja för mycket så körde vi båda mestadels själva :)