torsdag, november 01, 2018

Impecta fröhandel


Hejsan kära bloggvänner.

Ni bör inte ha missat att vi i våras planterade lite fröer här hemma på gården, jag har nämnt det vid några tillfällen. Det hela började som en rolig idé som vi fick någongång i april. Vi gjorde då som så att vi köpte en uppsättning med pallkragar, planteringsjord, små plastkartonger, fröer och annat som behövs till plantering. Först så satte vi fröna inomhus och täckte över det med plast, för att efterlikna ett växthus och för att ge fröna bästa möjliga chans att överleva. Efter en tid så kom det upp skott och sedan började det växa så pass mycket att vi planterade om växterna utomhus i pallkragarna. 

De växter som blev klara först var spenat, den använde vi till många goda sallader. Därefter så har vi fått tomater, rödbetor och majs. Allt detta har vi använt i vår matlagning nästan dagligen och vi upplever att grönsakerna är mycket godare än de vi köper i affären, dessutom så kan det ju knappast bli mer ekologiskt än så. Vi har även satt chili och morötter som vi hoppas på att ska bli klara innan frostens intrång. 

Det enda jobbet vi lagt ner förutom själva planteringen är att vi vattnat växterna en gång per dag, vissa gånger två gånger per dag med tanke på den torra sommaren. Det känns som att det helt klart varit värt den lilla mödan. Främsta anledningen till att vi satte egna fröer var mest för att det var en rolig grej, men man kan ju tjäna pengar på det mot att handla i affären och dessutom som jag var inne på tidigare så är det ju nyttigare än besprutade grönsaker. 

Till nästa sommar så ska vi köpa fler fröer på Impecta som vi ska sätta. Det har helt klart gett mersmak och det var verkligen värt det!

Inga kommentarer: