lördag, september 08, 2018

Ett rejält löppass!


Då var det löppasset i hamn, skönt! Jag har noterat att kombinationen kaffe och dålig sömn, samt till viss del vilodag dagen innan gör att pulsen blir rätt hög. Speciellt dålig sömn och kaffe. Jag dricker ju kaffe dagligen och ofta inför träningspass, då får jag ingen nämnvärd pulsökning, men som idag då var den riktigt hög. Så kan det vara ibland, intensiteten låg i alla fall omkring hög AI och AII. Det är riktigt fina stigar här alldeles bakom knuten, lederna är för det mesta bra skötta och välmarkerade, stort plus för det. Turen jag sprang idag är nästan 100% garanterat både tuffare i terräng och långsammare i underlag än Lidingöloppet. Bra för både hjärta/lungor och mot skador. Stundtals är det så mycket sten och rötter att jag helt enkelt inte kan springa fortare, det blir för tekniskt. Många gånger är det faktiskt så att det går fortare att springa uppför än utför.

Jag sprang rutten: Nygårdarna - Hyttbro - Halla fäbodar - Trons fäbodar - Snickarbodarna - Pransbodarna - Snickarbodarna - Muskboberget - Åkersmyran - Paradiset - Nygårdarna. Jag tycker att det flöt på ganska bra och kroppen kändes helt okej under nästan hela passet. Pulsen var som sagt ganska hög, men ändå ganska kontrollerat. Benen höll bra också och jag hade inga svackor. Jag drack 0,75 liter vatten under passets gång. Ett enda stopp blev det, efter cirka 20 minuter för att pinka och ta bilden ovan, annars var jag i ständig rörelse. 

Siffror som följer:

Första milen: 54,12 min, 255 höjdmeter, 140 fallmeter, 5,25 min/km snittempo
Andra milen: 59,04 min, 335 höjdmeter, 280 fallmeter, 5,54 min/km snittempo
Tredje milen: 56,53 min, 215 höjdmeter, 295 fallmeter, 5,41 min/km snittempo
Sista 2,41 km: 10,22 min, 10 höjdmeter, 80 fallmeter, 4,19 min/km snittempo

Totalt blev det 3,00,33 timmar, 32,43 kilometer, 150 snittpuls, 169 maxpuls, 5,34 min/km snittempo, 815 höjdmeter

Jag sprang i mina inov 8 x-talon 212, en grym sko för trail som idag. Igår kom också mina Hoka Tracer 2, på dessa blev det storlek 41 och 1/3, på mina andra Hoka-skor har jag 42. Så det kan vara smart att ta en storlek mindre på Tracer 2 som jag förstått det. Den skon satt i alla fall gudabenådat bra!

Kartor och diverse kurvor:


Dagens ruttPuls, hastighet, kadens och höjd

Inga kommentarer: