söndag, augusti 26, 2018

Svårt med sömn hos Alfons och politisk fråga


Godmorgon! 

Igår kväll så testade vi på min inrådan att lägga Alfons med femminutersmetoden, alltså att man lägger honom i sin säng, säger godnatt och lämnar rummet med dörren öppen på glänt. Vi gick sedan in varannan gång med några minuters mellanrum för att visa att vi var kvar och sa ”godnatt Alfons”. Efter 20-30 minuter hade han somnat. Klockan var cirka 19,30 då. Vi har ju haft honom sovande i sängen med oss och de senaste månaderna turats om att sova ensamma i ett annat rum. När han vaknat under nätterna så har vi gett honom ersättning för att han ska kunna somna om. Det har varit en metod som inte funkat riktigt, då han haft svårt att sova hela nätterna utan att vakna en rad gånger. Igår så sov han till cirka 22 och började då gnälla, enligt metoden ovan så ska man göra samma procedur igen och inte ta upp honom. Men när han grinat i en timme så fick jag nog och tog upp honom. Sen fick Alfons sova med Amanda och fick åter en natt med mycket gnäll. Han kan vara lite extra gnällig nu på grund av att han är snorig och förkyld. Det är kämpigt för oss båda, men jag tänker att vi måste testa lite nya metoder för att få honom att sova under längre perioder på nätterna. Tanken är att testa detta även inatt och se om han sover ensam lite längre då. Hoppas det! Har ni något tips?

Jag har funderat lite på politik, eller jag gör det ofta nu i valtider. En fråga som jag skulle tycka var viktig men som jag inte sett hos något parti är folkhälsan. Nu har jag inte aktivt letat efter det och det kan säkert vara något parti som pratar om det. Men hade det inte varit bra om man verkligen försökte få folket att röra sig mer och äta bättre?! Jag är inte något fan av höjda skatter, men för min del så hade dom faktiskt kunnat få lägga på skatt på exempelvis godis, glass och chips. Frågan är dock om det gjort någon skillnad, tveksamt. Frågan är också hur man ska få folk att vilja röra sig mer och äta nyttigare. Kanske/troligen är det nog bara vi sportintresserade och som redan rör oss som skulle tycka det var en viktig fråga. Vem vet? Vad tycker ni?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sockerskatt fungerar. Finns bara olika tillvägagångssätt. I Storbritannien införde man skatt beroende på hur mycket socker tillverkaren hade i sin "softdrink". Företagen drog ner mängden socker efter en vecka. Man ska skatta tillverkaren och inte konsumenten. Då får det nog störst effekt :)

https://www.youtube.com/watch?v=cE8Zw2qmukU

sök runt lite på "sockerskatt storbritannien" och sånt.

Adam Steen sa...

Tack för tipset. Smart :)