onsdag, april 25, 2018

Tävlingssäsongen 2017-2018


Säsongen 2017-2018 blev ju som bekant inte som önskats, dålig början, ganska bra sedan och ett abrupt slut där jag missade huvudmålet med Vasaloppet. Typiskt. 

Lite ord om loppen:

Idre-tävlingarna 
Jag körde 15 kilometer klassiskt  För min del blev det stakning, trots stakfria zoner. Åkte mest runt och var nervös och loj. Hade inte alltför bra material och varken kropp eller teknik stämde. Men jag fick viktiga skidmil i kroppen under Idre-vistelsen. Speciellt bra med tanke på uppehållet med axelproblemet en tid innan. 

Björnjakten i Älvdalen 
Brukar kunna göra bra lopp här, 10 skate 10 klassiskt  jaktstart var det som gällde. Jag gjorde ett bra skatelopp faktiskt, tyckte hjärta lungor svarade bra och orken fanns där. Hade hopp om framtiden. Jaktstarten gick tyngre, men ändå ett helt okej lopp. Tyckte inte stakningen stämde rent muskulärt. 

Här var det inte mycket som stämde. Hängde väl med täten halva loppet i alla fall. Sen dog både jag och skidor. Teknik, muskler och flås fanns inte där. Riktigt less. 

Axa Ski Marathon
Dåligt lopp även här. Fullt blås från start och jag var avhängd inom en kilometer. Åkte med någon form av andraklunga i cirka 15 kilometer. Släppte, var less, åkte ett tag med ett nytt gäng som jag också släppte på sista varvet. Här var det nära att ge upp allt som hade med skidåkning att göra, men jag tog mig samman. 

Moraloppet
Ett steg i rätt riktning. Släppte dock täten redan efter 7-8 kilometer. Men fick en bra resa i rygg på Peo Svahn och lyckades bli nia i ett bra startfält. En riktigt skön revansch!Sixten Jernberg Memorial race + Lima skate marathon
Säsongens två första pallplatser, jippie! På första dagen så var väl känslan skaplig, inte som Moraloppet, men nästan. Lite less att jag inte vann, men ändå jäkligt skönt att få stå på pallen igen. På dag två var det full fart från start när Petter Engdahl drog iväg. Jag var sliten från dagen innan, men kom in i loppet efter ett tag och lyckades få med mig en till andraplats. 


Bergebo ski marathon 
Här körde jag max från start. Fick med mig Simon Andersson och vi slog följe loppet igenom. Jag drog väldigt mycket och kände mig riktigt stark. Kanske den bästa känslan för året och årets enda seger . Min tredje seger i detta lopp. 


Orsa Grönklitt ski marathon 
Tredjeplats i detta anrika lopp efter två starka 157-åkare, ett riktigt bra lopp, bra känsla, skidorna gick kanon och det mesta stämde. Kul!Bessemmerloppet
Hjärtrusning, dålig kropp, kass känsla och brutet lopp. Avslutningen på säsongen, inte kul alls i det läget.. 

En snabb sammanfattning. Ni kan trycka er in på länkarna för att komma till respektive lopp. Nu börjar träningen inför en ny säsong som förhoppningsvis både blir längre och bättre än föregående!Inga kommentarer: