tisdag, mars 13, 2018

Aktiv, ”Skrikfons”, Träning, Aktiesnack, Söderlänningstävling


Gårdagens finmiddag: Blodpudding (3 för 15 kronor på Willys denna vecka) och bacon med grädde & lingonsylt. Till det en morot, mums!

Aktiv gårdag
Det blev en aktiv dag igår, totalt skramlade jag återigen ihop 30 000 steg och stängde ringarna på Apple watchen med råge. Bland annat fördelat på:

  • Cykel: tur och retur, hemmet - jobbet, 11 kilometer
  • Promenad: skolan - centrum - skolan, 4 kilometer 
  • Promenad: hemmet - Willys - Skräddarbacken, 11 kilometer
Under den sista promenaden så gick jag med barnvagnen och även med viktvästen på 10 kilo. Kampen mot fetman är uppskruvad och idag väntar nya promenader. Dessutom så skippar jag frukosten nu under i princip alla dagar som jag inte kan träna vettigt. Det kompenseras dock med ett litet godisintag om kvällarna, dubbelmoralens konung. 

”Skrikfons”
Inatt så var Alfons rätt så jobbig. Han skrek och gnällde om vartannat. Det blev inte mycket till sömn för vår del. Under de få stunder som han var tyst så ligger man bara och väntar på nästa skrik- och gnäll-period. Har sovit lite mindre de senaste nätterna, men det fungerar hyfsat ändå så länge jag inte tränar. I det stora hela så blir han faktiskt lugnare och lugnare vår käre son. 

Träning
Börjar ju som vanligt fundera på träning igen. Vilket kanske är ett gott och bra tecken. Kommer jag orka dra igång igen? Klarar jag det fysiskt och psykiskt? Och så vidare. Men tanken är i alla fall att smyga igång med lugna och ”roliga” pass när jag väl får klartecken. Köra en period med träning bara för att komma igång och för skojs skull. Sedan när nya träningsåret börjar så hoppas jag att jag har en någorlunda plan, åtminstone i huvudet hur jag vill köra. Tanken är att träna bra och smart, kanske försöka få till ett lite mer återkommande pass som liknar det jag ska tävla; alltså längre och hårdare stakning. Däremellan få till en bra mix av distans, intervaller och ett bra styrkepass som ändras beroende på tidpunkt på året. Låter väl som en plan va?! 

Aktiesnack
Nu när utdelningssäsongen närmar sig så kan det bli så att jag ökar det dagliga aktieinköpet till 1500-2000 ungefär, fördelat på 3-4 inköp á cirka 500 kronor (för att hålla mig på en krona i courtage per affär). De aktier jag idag köpte var Axfood, Castellum och Swedbank. När utdelningarna för dessa bolag kommer så blir det återinvesterat i bolag såsom Investor, Telia och Skanska, bland annat. Funderar också på att eventuellt köpa några preferensaktier också, men jag har ju en liten del investerat i lendify och det kanske räcker? 

Söderlänningstävling
Min kompis Rickard Bergengren som nästan vann Vasaloppet skickade mig två bilder från en tävling i fristil nerifrån söder i helgen. Det är kul att se att även dom har fina förhållanden, mycket tävlande och bra tävlingar. Det verkar dock som att bara ett fåtal av åkarna behärskar fristilen  Men så är dom ju sörlänningar också:









12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Kan du inte redovisa dina innehav? Hur stora dom är, vad du köpt in dig för? Hur mycket pengar har du på börsen?

Anonym sa...

Fy fan han med NR 35 ska ju diskas,
Eller är det dom andra som kör fel stil??

Adam Steen sa...

Hej. Nej, jag skriver det jag skriver, varken mer eller mindre. Har totalt cirka 25 tusen på börsen...

Som jag tolkade bilderna så var tävlingen i fristil?

Anonym sa...

Hmmm, ser ut som klassiska skidor och pjäxor på typ alla....

Adam Steen sa...

Jasså? Hur ser man skillnad mellan dessa då tro?

Anonym sa...

Hej, du verkar ha haft en lång karriär!
Vilka är dina största meriter?
Anders

Adam Steen sa...

Hej. Läs här: http://www.adamsteen.se/search/label/Meriter

Anonym sa...

Ser det inte ut som att Både Nr 35 och Nr 17 borde diskats?

Anonym sa...

Det verkar ju nästan bara vara nr 33 (Grenlöv) som håller ren stil. Till och med Wickström är ute och fladdrar med vänsterfoten :)
Reservrallarn gick absolut i klassisk stil...

Adam Steen sa...

Nja. Omöjligt att säga det på en bild

Anonym sa...

Ha, ha. Riktigt sköna bilder! Blir skönt för dagens ungdomar när FIS stryker klassiskt från programmet och låter alla åka på de sätt som går snabbast. Borde väl inte dröja mer än 10-15 år :)

Adam Steen sa...

Ja, det blir nog så :)