onsdag, februari 07, 2018

Ett gäng tuffa intervaller



Jag fick se lite dagsljus under träningen idag, de första 30 minuterna faktiskt, det hör inte till vanligheterna, men det märks att det blir ljusare och ljusare nu, riktigt härligt!

Godkväll kamrater.

Idag har jag avverkat ett nytt bra och tufft stakintervallpass, grymt! Som vanligt ensam, i Bergebo och i pannlampans sken. Känslan var rätt bra, passet var tufft, pulsen höll hyggliga nivåer och trycket börjar komma i stakningen nu tror jag. När sådant stämmer så är det lite roligare helt plötsligt, trots att jag var rätt trött innan!

Jag började med en uppvärmning på 30 minuter, under denna halvtimmen så lade jag in 10 fartökningar á 20 stavtag. Sedan var det dags för intervallerna. Det svåraste med dagens pass var nästan att komma ihåg alla sifferkombinationer och olika intervaller, men med lite hjälp av mitt ganska goda sifferminne så gick det galant. Såhär körde jag:

- 5 x 60" - 60", i princip max på dessa intervaller, vilket bjöd på fin mjölksyra. Körde nerifrån Vargliden och uppåt, så det blev i en lagom lutning uppför.

- 6 minuter tröskel, lite uppför och lite på platten, skönt att bryta av efter de tuffare enminutersintervallerna.

- 4 minuter lugn åkning.

- 4 x 90" - 60", nästan max även här, mestadels på platten längs Igeltjärnsvägen.

- 6 minuter tröskel, körde på delar av elljusspåret, fint att bryta av med lite mer kupering.

- 4 minuter lugn åkning. 

- 5 x 120" - 60", matade väl på i princip det som fanns kvar i kroppen, det gick inte så fort då jag började bli trött muskulärt, hade mjölksyra och föret var rätt kärvt. Höll till omkring stadion i Bergebo.

- 3 minuter lugn åkning.

- 3 minuter all out, sluttande uppför på Igeltjärnsvägen. Usch, intervallen tog aldrig slut. Lyckades dock dunka in 182 i puls enligt klockan, inte illa!

- 20 minuter lugn åkning.

På två dagars träning har jag nu fått ihop 4,20 timmar och 47 kilometer stakning, inte illa!

Inatt sover Alfons hos sin mormor och morfar, ska bli ganska skönt att få lite lugn och ro. Hörs imorgon!


Dagens pulskurva

Inga kommentarer: