onsdag, januari 31, 2018

TBT Marcialonga 2007


Hittade bilderna ovan när vi städade ur min lägenhet. Dom är från Marcialonga år 2007. Det året var det lite snö, så loppet var förkortat till drygt 50 kilometer. Jag hade varit i Italien för att åka student-OS på OS-banorna i Turin från året innan. En mäktig resa och faktiskt en av få gånger jag tävlat utomlands. Jag var där tillsammans med skidhögskolan dalarna, som hade tagit ut mig till uppdraget. 

Just Marcialonga var lite speciellt. Jag minns att jag och Lars Suther stod i en inhägnad fålla längst fram, där väntade vi utan överdragskläderna i över en timme. Jag minns att jag lite i smyg pinkade in revir i ett hörn. När starten gått så fick jag, Lars och alla andra flera hundra springa i cirka 100 meter med utrustningen i händerna, sätta på oss grejerna vid starten och sedan åka iväg. 

Vi hade ingen som langade åt oss, så jag hade en gel med mig instoppad i vardera arm på tävlingsdräkten och drack 2-3 gånger av funktionärerna. Jimmie Johnsson som också var med på resan ville varken åka Marcialonga, eller vara med i bilen till tävlingen, han var kvar på hotellet som jag minns det. De som jag kommer ihåg att åkte från vårt gäng var förutom jag och Lars, Martin Johansson och Gustav Hall. Tror att dessa herrar fick stå bland eliten i starten. 

Under loppet så turades jag och Suther om att dra, mest Suther faktiskt. En enda gång blev vi omkörda under tävlingen och det var i början på den beryktade målbacken när en Italienare skejtade ifrån oss. Jag minns att jag då gick förbi Suther som i samma sekund sa något i stil med: ”hejdå, vi ses i mål”. I målbacken så passerade jag bland annat Niklas Jacobsson från IFK Mora som såg rätt väggad ut. Jag kom i mål som 32:a och 10:e svensk, en bra placering. Resultaten hittar ni här

Det om det. Skönt med två dagars vila har det varit. Idag är det tillbaka till verkligheten. Denna gång blir det ett tufft SkiErg pass på drygt två timmar. Kommer krävas bra fokus och vilja, men det ska nog gå vägen!

Inga kommentarer: