onsdag, augusti 23, 2017

Trea på Älven runt







På de två Älven runt förra året så sprang jag på:


I våras så sprang jag på:


Sedan dess så har det inte blivit så många löppass på grund av en hälsena som har gjort ont. Så idag gick jag in med noll förväntningar eller mål. Ändå står man där på startlinjen, nervös och orolig. Samma känsla, alltid. Dessutom så har man jag alltid "årets sämsta känsla" innan, börjar nästan lära mig att det brukar eller i alla fall kan gå över när väl starten gått.

Jag tog starten och drog första kilometern idag. Förtog mig inte, varken vågade eller kunde springa så mycket fortare. Kände av hälsenan lite på uppvärmningen och även efter loppet, dock kändes den bra under tävlingen.

Efter en kilometer så gick en Falu IK-löpare (den slutliga fyran) upp i tät, därefter kom Hendrik Sjölund (slutlig segrare) förbi mig och lite senare Viktor Axelsson (tvåan i mål). Jag släppte någon meter fram till två kilometer, därefter så lyckades jag sega mig ikapp. Låg hela tiden med de tre framför mig, på repet, tänkte släppa efter varje steg. Känslan var att jag är grundstark efter bra träning i sommar, men har inte löpfarten riktigt, inte så konstigt kanske.

Med cirka 500 meter kvar så lyckas Hendrik få en liten lucka, Viktor är den som är närmast honom och jag tar mig förbi Falu IK-löparen. Lyckas bita ihop och komma i mål på tredje plats. Enligt min klocka så hade jag 15,33, men jag startade den något innan startskottet, så jag hoppas på lite bättre tid.

Nöjd med insatsen. Nu ska jag vara försiktig med hälsenan så jag kan springa inom kort igen.

Efter racet så körde jag ytterligare ett varv i "tröskelfart" på 18,05 min (3,58 min/km, 176 snittpuls, 185 maxpuls)

Siffrorna från racet:

15,33 minuter
4,53 kilometer
3,25 min/km snittfart
187 snittpuls
198 maxpuls
20 höjdmeter

Jag tävlade i ett par Salomon sense dagen till ära.   

2 kommentarer:

Unknown sa...

Trevligt läsning, tack för att du försätta att komma tillbaka till tävlingen :)

Adam Steen sa...

Tack för ett fint arrangemang! :)