fredag, augusti 04, 2017

Fyra x Romme alpin - 1275 höjdmeter


Jag körde ju två sådana här pass förra året, alltså stakning till Romme alpin - elghufs uppför berget - stakning hem. Skillnaden från förra årets pass är att jag idag körde fyra vändor upp, tillsammans med Adam Larsson. Egentligen var planen tre stycken även idag, men just innan första så föreslog Adam att vi skulle köra fyra vändor, detta frö groddes i mitt huvud under hela intervallen och på toppen så sa jag att vi gärna kan köra fyra gånger, då visade det sig att han bara hade skämtat, men det fick bli fyra gånger i alla fall. 

Det är konstigt det här med elghufs, eller konstigt kanske är fel ord. Jag är bara så jävla dålig på det. Höll igen som tusan på det första draget upp, ändå var den klart snabbast. Idag kan jag dock skylla på en rejält löpovan kropp, hade nära till kramp i framsida lår efter en joggvända nerför liftgatan. Men jag bet ihop och lyckades få till den näst snabbaste tiden på den sista intervallen. Tog mig upp under femton minuter på varje i alla fall, en bit ifrån mina snabbaste tider förra året, men en bra start och väl där uppe så snirklar jag mig runt på platten för att få ihop femton minuter per intervall. 

Fick upp riktigt hög puls och det är inte ofta som jag är uppe så länge på dessa pulsnivåer. Och även om det är riktigt jobbigt så är det ändå på ett sätt rätt skonsamt mot musklerna att köra elghufs. Så jag hoppas min hälsena håller så att jag kan köra fler pass här framöver, för det är utan tvekan en riktigt bra träning! Chansade lite och använde mina Inov-8-skor, skulle kanske ha behövt använt mina hoka one one clifton 3 istället, med tanke på min hälsena, men greppet är lite sämre i dom jämfört mot mina Inov-8.  

Lite siffror från dagens pass:

Rullskidor stakning på Elpex 4-3: 1,55 timmar, 31,1 kilometer

Elghufsintervaller, 4 x 15 minuter:

1:a - 2,44 kilometer, 235 höjdmeter, 170 snittpuls, 177 maxpuls

2:a - 2,30 kilometer, 235 höjdmeter, 176 snittpuls, 182 maxpuls

3:e - 2,30 kilometer, 235 höjdmeter, 177 snittpuls, 185 maxpuls

4:e - 2,35 kilometer, 235 höjdmeter, 179 snittpuls, 190 maxpuls 

Totalt 4,15 timmar, 48,6 kilometer och 1275 höjdmeter

Inga kommentarer: