torsdag, juni 22, 2017

9,16 på 3000m + 4x1000m


Upploppet, jag precis bakom Gabriel Thorn, trean där bakom är Anton Hedlund (9,20)


Mitt personliga rekord på 3000 meter (coopertest) är från 2006 på 9,01. Då hade jag precis slutat med friidrott och var en bättre löpare på korta distanser. I höstas så sprang jag på tiden 9,11. Dagens förhoppningar var satta någonstans kring 9,30. Var rätt seg, som vanligt inför sådana här prövningar, mentalt alltså..

Vi (jag, Anton och Gabriel) började med en jogg upp till elljusspåret på Lugnet, därefter så sprang vi en sju minuter lång tröskelintervall runt spåret (3,53 min/km), sedan bar det av ner till friidrottsbanan för dagens trevligheter.

Anton drog första varvet, Gabriel resten.. Jag var trött under den första kilometern, sedan började det släppa något. Bitvis så kändes det faktiskt riktigt bra och jag hade någon liten förhoppning om att försöka gå upp i spets under sista kilometer, tyvärr så hade jag inte riktigt krafterna till det, samtidigt som Gabriel ökade farten något. Med cirka 250-300 meter kvar så går jag upp i spets, men jag känner på upploppet att jag inte har krafterna till någon monsterspurt, så jag kliver ut åt sidan och låter Gabriel ta förstaspåret igen. Jag släpper en meter eller två, men lyckas jobba mig ikapp in i rygg precis till målgången igen. Nöjd som tusan med att springa på 9,16 idag, det trodde jag inte.

Efter detta så avslutade vi med fyra stycken tusingar i tröskelintensitet på: 3,32 - 3,37 - 3,28 - 3,23.

Snittpulsen från racet blev 183 och maxpulsen 194. Mums!

Kommer nog kännas på Orsakajtens 15 kilometer löptävling imorgon...

Bilder (alla bilder i inlägget är tagna av Annica Zell):


Varvning, ett varv kvar(?), Anton lyfter på hatten och tackar för draghjälpen


Samanbitet innan starten


Utslagna efter målgång

Inga kommentarer: