måndag, april 03, 2017

Amerikansk skidåkare uppfinner “Ski Claws”


Skidåkaren Doug Hitch är mitt i pitchningen av sin nya uppfinning; en enhet som han säger är ett stort steg framåt för alla dedikerade långdistans-skidåkare.



Doug Hitch har uppfunnit vad han själv kallar “Ski Claws”, eller skidklorna. Detta är ett par metallklor som är permanent anslutna till dina skidor. De aktiveras med en liten kick (likt en vanlig bindning) och ger skidåkare mer grepp när de ska “klättra” i backar och kullar ute i snölandskapet.



Om man vill kan man aktivera den ena klon och glida framåt med den andra skidan. Resultatet ger då användaren en fördel i packade snöleder - och det finns inget behov av vax.



"Det är lite som att åka på en vanlig cykel, för att sedan sedan byta till en tävlingscykel” säger han när den Kanadensiska sajten CDB intervjuar honom tidigare i veckan.



"Skins” är uppfunna och dessutom “crampons” - och visst fungerar de; men du måste stanna upp, ta av skidorna, sätta på enheten, åka skidor uppför backen, stanna igen och ta av enheterna, Med Hitchs uppfinning slipper du många av dessa steg, vilket underlättar.



Allt som underlättar din upplevelse oavsett vad det kan handla om, gör att man blir på gott humör! Klicka här till exempel för att förenkla ditt åkande bland alla kullar och berg av casinon online!



Hitch började fundera på att förbättra sitt längdskidåknings -upplevelse när han bodde i Yellowstone för många många år sedan. Yellowstone är välsignad med ett antal spår som lämpar sig både för vandring, cykling, och jogging; men vill man ut på äventyr och åka längdskidor, är Ski Claws ett perfekt hjälpmedel om man vill ta sig fram - detta då skidspåren som finns kan vara lite svåra att hitta. Hitch tyckte om att åka upp till toppen av en klippa bakom Rat Lake, med hjälp av smala stigar som han klättrade upp i via en berghäll.



Var dock beredd att se vilda djur om du ger dig ut i Yellowstone, inklusive ; björn och varg. En bra referens på floran och faunan i just Yellowstone är böckerna Blue Lake och Rocky Shore av Jamie Bastedo, vilka finns tillgängliga lokalt, liksom flera gratis kartor och guider som du kan hitta gratis på nätet.



Doug Hitch började arbeta på sina “Ski Claws” för ungefär 20 år sedan - med stöd på senare tid från Cold Climate Innovation Program vid Yukon College.



"Jag är i ett skede där jag måste göra några viktiga beslut och försöka lista ut hur jag ska gå vidare med det här så jag kan flytta uppfinningen från prototypstadiet till en säljbar produkt" - säger han



"Det är ett stort steg och det kommer betyda en hel del arbete."



Hitch har 10 olika prototyper som att allmänheten inbjuds att prova på i Whitehorse i helgen och han säger att offentlig kritik och feedback är otroligt viktig för att kunna vidareutveckla sin produkt.

Inga kommentarer: