måndag, mars 20, 2017

Studier, ekonomi, jobb +ANNAT

 
Man kan vara glad trots att det är måndag 

Det blev ett jävla hallå igår över bio-inlägget, skoj. Mycket besökare!! Det gillar jag. 

Vi är ju sedan tidigare inne i vår. Det innebär också lediga tider, skönt som fan. Snart är det påsklov, kanske vi utnyttjar min vinst från Raiden och tar en weekend i Grövelsjön då, nästan direkt efter påsklovet så blir det utomlandsresa till Kreta med mig, Amanda och mina föräldrar. Ska bli skönt att komma iväg. Där blir det återhämtning, sol och lite lätt träning. Efter det så är det ju inte långt kvar till sommarlov. Sen får vi se hur allt blir, planen är ändå att vara ledig i sommar och sen ta tag i saker till hösten igen. Det återstår att se hur det utfallet blir. 

Jag har fått upp en idé i mitt huvud kring den här högskoleutbildningen jag gjorde två av tre år på för drygt tio år sedan; Sport management. Är inte jättesugen att göra klar just den, men något inom ekonomi, läste ju ekonomi på gymnasiet också. Borde man inte kunna tillgodoräkna vissa kurser man gjort på högskolan till kommande eventuella ekonomi-studier? Skulle ju ha haft ett jobb med mer inrikting ekonomi. Ett jobb där det är ekonomiskt försvarbart att gå till. Det jag håller på med nu är ju ren och skär förlustverksamhet. Har ni några tips åt mig? Som det känns nu så är det något inom ekonomi och/eller idrott som jag vill jobba med.

Jobbar till typ 1530 idag, sen så ska jag åka till biopalatset i Borlänge och hämta ut två nya biljettter för lördagens debacel. Grymt snällt av dom! Skönt med vilodag idag också. 

Förra veckan körde jag ju en variant av "warriors diet", där jag bara åt middag och efterföljande kaloribomb. Gick snarare upp än ner i vikt. Vägde in på 73 kilo igår, det här håller ju inte. Så denna vecka börjar jag med en dödsfasta på 45 timmar, från igår kväll till tisdag kväll. Sedan så ska jag testa att äta frukost, lunch, middag. Men återgå till rutinerna tidigare, med ägg till frukost, lunch där jag plockar bort en del kolhydrater och nyttig hemmagjord middag. Måste också stålsätta mig och verkligen inte äta godis, glass eller annat runk därefter. Kommer bli kämpigt, men det ska gå! Nu har jag ju berättat det för er också och jag vill inte göra er besvikna. 

13 kommentarer:

Stefan sa...

Det lättaste och bästa är att du läser klart den kursen du började med, inriktingen spelar ingen roll det viktiga är att du har en examen. Ex vet jag en tjej som läste det programmet och hon fick jobba på bank efter.

Adam Steen sa...

Okej!

Anonym sa...

Sluta tro på coltnings käbbel som gör att din kropp ställer sig in på svält och ät som en Bodybuilder istället!

Adam Steen sa...

Det där med svält är en myt. Tar flera dagar innan kroppen gör det. Det hela är så enkelt som mat in och energi ut. Sen finns det olika sätt att nå det. Fasta fungerar för mig tycker jag. Har helt enkelt ätit för mycket när jag väl ätit. Men det är ju snart off season, så det gör inte så mycket :)

Håkan sa...

Jag tror precis som Stefan, läs klart utbildningen och komplettera med någon kurs du tycker verkar intressant och som kan göra dig anställningsbar!
Annars är det bara att skicka ett mejl till DU och fråga vad du får ta med dig från SportManagement om du vill gå ekonomiprogrammet.

Beroendet av skräpmat är ett helvete! Jag har spenderat 25 år med att försöka undvika skiten och gå ned i vikt. Har varit överviktig på riktig. Ett trick är att ALDRIG ha skiten hemma. Borde vara totalförbud för mataffärer, bensimackackar, apotek, byggvaruhus att sälja läsk och godis alldeles vid kassan! Det är faan det största folkhäsoproblem vi har.

Adam Steen sa...

Okej tack :)

Ja, usch. Håller med :)

Anonym sa...

Hej
Jag är så fet att inga tjejer vill knulla med mig längre. jag har tagit rygg på dig med det här med fastan, träningen har jag inte kommit lika långt med.
Har gått ned från 136 kg till 99 på fyra månader, siktar på 80 kg är 187 cm lång. då var det väl fan om man inte skulle få sig ett nyp igen.
Tack Adam för din blogg, läser den varje dag.

Adam Steen sa...

Kämpa på! Bra jobbat! Tack så mycket :)

Anonym sa...

Ledsen men du verkar ganska arbetsskygg!
Ska du ha ett representabelt jobb är det bara ändra attityd och göra ansträngningen som krävs...

Samuel sa...

Vet att olika sorters klubbar, t.ex orienteringsklubbar i området, kanske även friidtrott/skid-klubbar (?), brukar ha någon som jobbar typ 25-50% med lite ekonomiska bestyr, fixa lite inför utlandsläger, träningsläger, ordna träningar för medlemmarna osv. Kan dock vara bra om det är något man själv är aktiv med. Blir en del att lära sig om man ska in i orienteringsvärlden på kort varsel.

Adam Steen sa...

Oj.

Okej, så kanske det är! Hade ju varit intressant! :)

Anonym sa...

Ett annat tips är investera alla sparpengar på börsen och göra det kontinuerligt under lång tid. "Ränta på ränta"-effekten är världens åttonde underverk. Tålamod är dock investerarens viktigaste egenskap. Snabba klipp handlar bara om tur. :)

Arbetsfria inkomster är bra grejer!

Läs Warren Buffets biografi. https://www.amazon.com/Snowball-Warren-Buffett-Business-Life/dp/0553384619

Börja med att investera i indexfonder om du har noll koll. Investera sedan tex i Buffets investment bolag Berkshire Hathaway och svenska investmentbolag som Lundberg, Latour, Melker Schörling, Investor, Industrivärden etc.

/Johan

Adam Steen sa...

Tack för bra tips! Jag försöker lära mig det där faktiskt, så alla tips är välkomna