söndag, mars 05, 2017

Besviken 104:a, det sämsta Vasalopp jag gjort.

 
 
104:a Vasaloppet 2017. Jag tränar inte 700 timmar per år för att komma 104:a... Har haft en bedrövlig känsla idag, kroppen var inte med alls på noterna, hade kramp i ryggen från första backen, fick inte luft och kunde inte ta ut mig. Första halvan av loppet var total katastrof, jag överdriver inte om jag säger att jag knappt tog mig uppför backarna mellan Risberg och Evertsberg. Andra halvan av loppet var något mer positiv när jag bland annat plockade 38 personer från Evertsberg. Tyvärr så missade jag topp-100 med elva sekunder, det grämer mig något oerhört. Men med en stor skopa tur så slog jag i alla fall första dam; med 1,5 kilometer kvar så låg jag 35 sekunder bakom, men jag hade fått korn på henne så jag matade allt jag hade in. 

Känns rätt tomt och tråkigt nu. Har ju haft en säsong där jag nästan helt klarat mig från ryggproblem, och gjort några halvskapliga lopp. Men just Vasaloppet lyckas jag aldrig åka bra i, snöpligt. Jag hade stora funderingar att bryta strax innan Risberg, stannade till och pratade med pappa samtidigt som jag fick dricka av honom. Men jag valde ändå att fortsätta, tänkte först bara åka i mål, men när jag började plocka lite folk spring jag i alla fall lite nytändning. Enda anledningen till att jag inte bröt är att jag blivit så jävla fet de senaste dagarna av allt ätande och dessutom så måste jag ju få ihop timmarna jag planerat. 

Tack för alla hejarop och så vidare! Jag gjorde det jag kunde idag i alla fall och det räckte inte längre denna dag. 

Siffror från klockan:

4,20,30 timmar
90,23 kilometer
154 snittpuls (brutalt lågt, trots att jag är utvilad)
186 maxpuls
860 höjdmeter

13 kommentarer:

Anders sa...

Förstår att du inte är nöjd med detta lopp men Vafan en 104:de plats innebär ju ju att du får "vingla" i elitledet även nästa år😁 Hursomhelst din säsong har ju vart strålande hittills och riktigt kul att följa. Kör hårt på säsongens sista tävlingar för nått mer lopp lär du väl köra!

Anonym sa...

Du slapp ju tjejdäng iallafall... kladda på lite fäste och dra och ta revansch i birken nu.

Adam Steen sa...

Hehe. Ja sant. Men förstörde min svit på topp 100-platser.. tack så mycket! Tack, ska försöka :)

Haha ja. Nej du, kan inte alls åka med fäste längre tyvärr :(

Anonym sa...

Läser din blogg av och till. Tack för dina ärliga inlägg! I min värld är det ändå en stark prestation!
David

Adam Steen sa...

Kul att höra! Tack

Håkan sa...

Ja, det var ju faktiskt ett uselt resultat. Men det är bara att leva med och jobba vidare! Totalt sätt har du gjort en kanonsäsong med seger i Skistart.com Challange. Ta fasta på det och att du fick till avslutningen. Känns som att du stressar upp dig för mycket och sedan låser det sig. Du borde ju normalt sätt kunna ta starten och vara med längst fram redan vid vägövergången! Näe, nya lopp och sedan pappa på det! Du kommer att glömma den här pluppen fortare än Holmström halsar en folköl!

Adam Steen sa...

Sant det!

vasaloppsåkare sa...

vilken klocka använder du? min polar v800 visade 950m stigning, kan det skilja så mycket mellan olika?

Adam Steen sa...

Jag använder en v800, den har visat liknande för mig under de två tidigare år jag använt den. Uppenbarligen visade den olika för oss nu. Varför vet jag inte. Kan säkert delvis bero på att vi (vad jag antar) åkt i olika hastigheter, samt även lite väderomslag, då den använder barometer. Men tycker inte den ska diffa så mycket

Anonym sa...

Hade samma upplevelse som du på Vasaloppet. Det blev årets sämsta lopp. Jag är dock en motionär som åker på en helt annan nivå än du. Fortsätt att träna hårt så kommer det släppa.
Ps Det är roligt och följa din blogg. Du verkar skriva ärligt om dina tankar. Fortsätt så och jag hejar på dig.

Adam Steen sa...

Tråkigt att höra.. men det är väl så ibland antar jag.

Tack så mycket, kul att höra! :)

Håkan T sa...

Det är bara att bryta ihop och komma igen. Det är stor skillnad på när kroppen är i form och inte! Tror att ditt psyke kommer ändras mycket efter augusti till det bättre.

Kör hårt!

Adam Steen sa...

Det har du rätt i! Vi får hoppas på det :)