måndag, november 28, 2016

Måndagslycka

 
Fastnade på en till bild igår, tror det är från sista varvet, uppför längsta backen igenom fäboden

Måndag och jobb igen. Trött också, såklart. Om man någon gång kunde få bli lite pigg och alert så hade ju allt varit mycket enklare. Hade det varit en "vanlig" vecka så skulle jag ha vilat idag, men förra veckans misär med 13,20 timmar tvingar ju mig att fördela om planen litegrann. Så jag ska försöka köra ett styrkepass + löpning idag. Allt för timmarna, ni vet. 

Och när vi kommer in på timmar, samt träning (som vanligt), så trillar vi också in på problematiken med att få ihop dom. Inte bara för att jag jobbar dygnet runt och knappt har tid att andas. Det är ju också en övergångsperiod som heter duga. Rullskidor kan vi glömma, det vill jag inte ge mig ut på heller. Skidor på lugnets 700 meter långa slinga känns ju sådär. Och jag springer ju inte gärna 15-16 timmar på en vecka heller. SkiErg kan man ju köra, men det är ju inte alltför upphetsande heller. Det optimala hade varit att dra till ett snösäkert ställe några dagar, Grönklitt exempelvis. Vi får se hur jag gör. Planen var att tävla i Bollnäs till helgen, men på grund av snöbristen så skjuts tävlingen upp en vecka. Trist, jag vill ju tävla nu. Men vad gör man. Jag får helt se enkelt till att genomföra bra träningspass och förbereda mig inför tävlingssäsongen på bästa sätt. 

Får jag till lite drygt 15 timmar denna veckan så har jag uppnått mina planerade 60 denna träningsperiod. Då slipper jag ju skämmas i alla fall. Och nästa fyra veckor långa träningsperiod ska jag "bara" träna 50 timmar. Det plus jullov kanske kan få mig på rätt köl igen! 

Inga kommentarer: