lördag, augusti 27, 2016

Tvåa Vildmarksloppet 2016

BloggerImage

Då var Vildmarksloppet avklarat, slutade med en andraplats, cirka 30 sekunder bakom Linus Larsson. Det är jag nöjd med!

Direkt i starten så gick en grupp på tre personer loss: Linus Larsson, Jonatan Engdahl och en brittisk gammal landslagsorienterare som jag inte kan namnet på. Strax bakom låg jag och den gamle stortriatlethen Jonas Djurback. Jag höll hela tiden ett tempo under mjölksyratröskeln och efter någon kilometer så var vi ikapp och således en grupp på fem personer. Kände mig skapligt pigg och hjälpte till med dragjobbet ganska mycket. Mest för att jag ville hålla mitt tempo, men också för att vara först på stigarna. Är man först så ser man ju alla hinder och kan styra farten. 

Efter lite drygt halva loppet så var det bara Linus och jag kvar. Hade en förhoppning om att kunna ta det, men Linus var stark och gjorde ett monsterryck utför en rejält brant och lång backe inne i skogen. Jag kan inte springa jättefort när det är stock, sten, rötter och så vidare. Han fick snabbt en lucka på 30-60 sekunder med 7,5 kilometer kvar. Hade fortsatt en bra känsla och trodde att jag kunde ta ikapp det, men här satte tröttheten in rejält och det blev en kamp för att ens ta mig framåt. Började göra lite misstag i spårvalen, halkade, började få krampkänning och bli stum för första gången under loppet. Höll ändå ihop det bra och lyckades komma i mål på 2,28,27 timmar, det på 31,63 kilometer enligt min klocka. Även jag under den gamla rekordtiden som "gudfadern" Holmstrand haft. Nöjd satan! 

Avslutade sista 3,39 kilometrarna på 3,45 min/km, fint det med dödens ben. Andra siffror från klockan:

177 snittpuls
184 maxpuls
4,42 min/km snittfart
775 höjdmeter

BloggerImage

Tack för ett grymt arrangemang och tack Clockwork för att jag fick springa för er!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Adam! Tack för hjälpen med vilka kläder jag skulle ta på mig. Det blev King med shorts och vanliga strumpor.
//Erik

Adam Steen sa...

Tack så mycket! Bra, det jag förstod! Hoppas det gick bra för dig :)

Johan sa...

Grymt kutat! Riktigt imponerande att kunna hålla det tempot på en såpass svår bana!

Ruskigt kul lopp det där! Hade kunnat ge fan i att regna så mycket dagarna innan men det är ju lika för alla.
Tror alla kroknar ganska mycket runt 7.5 km kvar. Det är riktigt tungt där till man kommer till sista vätskekontrollen. Kroknade totalt där förra året men iår hade jag disponerat LITE bättre iaf.

Adam Steen sa...

Tack och tack :) sant det!