söndag, juli 24, 2016

Tvåa totalt!


Detta är min kompis Johannes Ringsby, han har blivit stark satan, tränar lite annorlunda än andra skidåkare denna sommar, jag kan rekommendera er att läsa hans blogg


Jag är nog den enda som har genomfört alla etapper på alla DSA summer tour, bara det är ju mäktigt. Tycker det är bra att ta tillfället i akt att köra träningsrace när möjligheterna ges, det är ju trots allt bästa träningen. Idag blev det ett nästan 12 kilometer skaterace, från Rog till toppen av Baggbo. Sista tre kilometrarna är väldigt tuffa, själva Baggbobacken är ungegär 1,6 kilometer och har en snittlutning på 7%, det känns på vill jag lova. På slutet av den backen så brantar det i rejält och lutningen går upp omkring och kanske även över 20%! 

Jag startade som tredje man, vilket jag nämnde i morse. Ledde inför denna etapp var Simon Andersson, Oskar Svensson låg tvåa 2,17 min efter och jag trea, 2,25 min efter. För att ni inte ska tro att jag blivit stark så kan jag direkt säga att jag körde med Elpex kromfälg (lättare) fram och de vita (tyngre) bak. Oskar körde på vita både fram och bak, de flesta andra åkte på Marwe 6. Jag åkte ikapp Oskar efter ungefär fyra minuter, låg i rygg en kortis, gick upp och drog i sex - sju minuter, lät honom dra i några minuter och gick sedan upp igen strax innan vi kom in i Bjursås. 

Inför Baggbobacken var jag rätt nervös att jag skulle få lov att släppa Oskar direkt. Jag gillar inte den backen, inte långa backar överhuvudtaget. Det är nästan bara i stakning som långa backar kan passa mig okej, men inte mer. Dock så släppte Oskar mig ganska så direkt och jag kände mig rätt pigg, tills jag hade kört hälften av backen ungefär. Märkte då att det var lugnt bakåt, men jag ville få bra träning, så jag matade på det jag hade hela vägen. Kollade bakåt på slutet och såg att Akira Lenting tagit in en del på mig, men det var aldrig någon fara att han skulle komma ikapp mig. 

Rullade över mållinjen och vräkte mig ner i gräset direkt, helt utpumpad och nöjd med genomförandet. Det sjuka är att jag åkt två skatepass i år, ändå känns det nästan bättre nu än förut när jag tränade mer skate. Sjukt hur det kan vara, man ska nog hålla sig ifrån det där bensärandet så gott det går. 

Jag kom alltså tvåa totalt, Simon vann och Johannes blev trea i sammanställningen. Vissa åkare var inte med på alla etapper. På dagens etapp så slutade jag trea, slagen av Simon med 1,40 och Akira med 1,34. Det får jag vara nöjd med!

Siffrorna från racet: 


31,39 minuter
11,88 kilometer
179 snittpuls
190 maxpuls
190 höjdmeter
22,47 snitthastighet


Totalt utpumpad

Nedan kan ni kolla strava, har de senaste dagarna lagt in lite segment här och var, så skaffa det ni med, kul att jämföra sig med andra, klickar ni här så ser ni informationen från min polarklocka på dagens pass. Inga kommentarer: