tisdag, juli 26, 2016

Över 4 timmar och mer än 1100 höjdmeter!


Toppen av Romme alpin

Det här passet tog mer än vad jag trodde, grymt bra!! Började med att rulla iväg från Amanda i Nygårdarna strax efter klockan åtta i morse och kom tillbaka igen efter klockan 13. En bättre start på dagen, igen. Timmarna ska in! 

Jag åkte över Åselby, Stora Tuna och Grevbo på ditvägen till Romme alpin. På vägen hem så tog jag vägen över Sellnäs, Spraxkya, Lindan och Skräddarbacken. Skönt med lite variation, var inte säker på den vägen jag åkte hem, så jag frågade mina träningskamrater om vägen och körde alltså den på hemvägen istället, hade först en plan att åka den dit också. 

Borta i Romme så mötte jag upp Måns Sunesson och Adam Larsson. I Adams bil låg mina prylar för elghufs, bytte om snabbt och tog en uppvärmningsjogg uppåt backarna en bit. Vi brände sedan av tre stycken femton minuter långa intervaller uppför grusvägen till toppen. Riktigt fin backe måste jag säga, obehagligt brant på sina ställen. Denna träning är faktiskt riktigt bra och man kommer lätt upp i puls. Enda nackdelen är ju att det tar tid att komma ner igen, om man inte har någon bil att bli skjutsad i. Här hade det ju varit mer fördelaktigt med bergen i Alperna exempelvis, då slipper man gå upp och ner. Jag kände mig rätt stark idag, om än lite trött muskulärt från ringåkningen(?!) igår. Det var en tryckande värme och luften stod still när vi körde intervallerna, så hela vätskan gick åt under detta elghufsblock. Kunde dock fylla på det nere vid hotellet. Tur var nog det, för jag svettades väldigt mycket idag och kände nästan mig frusen ett tag, vilket är ett tecken på låg vätskenivå. 

Precis när jag skulle åka hemåt så började det regna, dock blev det aldrig mer än lite duggregn, skönt det. Men man märker direkt hur mycket tyngre det rullar när asfalten är blöt. Körde som oftast på mina Elpex-treor idag, med min USWE airborne 3-rygga och med väldigt svagt blandad sportdryck från Etixx.

Siffror från passet:

- Stakningen dit: 1,05,13 h, 19,69 km, 140 snittpuls 

- Stakningen hem: 57,49 min, 16,23 km, 140 snittpuls

- Elghufsintervallerna:

- 1:a - 15,04 min, 2,48 km, 173 snittpuls, 181 maxpuls, 235 höjdmeter

- 2:a - 15,00 min, 2,35 km, 179 snittpuls, 186 maxpuls, 235 höjdmeter

- 3:e - 15,00 min, 2,32 km, 182 snittpuls, 191 maxpuls, 235 höjdmeter

Totalt blev det 4,10 timmars effektiv träningstid, 51,83 kilometer och 1110 höjdmeter. Inte fy skam!   


Två fina killar inför intervallerna

Inga kommentarer: