onsdag, juli 27, 2016

Fem timmar - 83,5 kilometer


Halvvägs in i passet, i Gårdvik mellan Svärdsjö och Toftbyn. Jag skiftar alltid sida på rullskidorna efter halva passet.  


Fem nya timmar rätt in på karmakontot, eller var det kanske träningskontot månntro? Fem timmar stakning på Elpex-treor blev det i alla fall. Hade trevligt sällskap av Mikael Sandgren under hela passet. Ett pass som idag bjöd på växlande molnighet och en del blåst, vi slapp regn åtminstone. Sista timmen så sprack det upp och var sol nästan hela tiden, dock ingen bar överkropp idag, vilket nästan gör att passet ogiltigförklaras?!

Jag började dagens pass med att göra en attack på mitt egna Strava-segment längs Britsarvsvägen, tryckte på mellan minut ett och tre. När jag sedan kom hem så ser jag till min stora besvikelse att klockan ej registrerat där, skit också, hade tagit KOM annars. Det får bli en annan gång. Jag mötte upp Micke på knoppen, planen idag var att försöka få en del höjdmeter, snitthastigheter och annat trams kan ni i söder hålla på med. 

Vi började med att smälla upp till Kårestugan direkt, 150 höjdmeter på tre kilometer, det är inte fy skam. Sedan rullade vi bort över Hosjö, Hosjöstrand, Danholn, Karlsbyheden och Kårtäkt. En gammal klassisk finvända alltså. Mellan Kårtäkt och Bengtsheden så åker man på en rätt stor väg, alltid lika obehagligt, speciellt när vissa dårar ska köra om så det visslar i armbågarna, vi var rätt förskonade från det idag, skönt nog. Fortsatte igenom Bengtsheden och ut igen på den stora vägen i Liljan. I Liljan tävlade jag en del "mini-triathlons" som barn, vann den några år och satte även banrekord, det var tider det. 

På den stora vägen fortsatte vi ända in i Svärdjö, där svängde vi av vänster och fortsatte mot Toftbyn och sen Sundborn. Mellan Sundborn och Skuggarvet, egentligen hela vägen upp på toppen mellan Skuggarvet och Lugnet (Urfjäll) så är det nästan en ihållande stigning. Riktigt bra, omkring 200 höjdmeter om jag får uppskatta lite på frihand här. 

Redan i Danholn så hade jag i huvudet räknat ut kilometrarna på den planerade rundan, samt även hur lång tid den skulle ta, använde den aktuella sträckan och distansen där för att räkna ut den tiden vi skulle ha kvar att åka när vi kom tillbaka till Lugnet igen. Det stämde väldigt bra både i kilometrar och tid. Det här med att räkna på saker är något jag gör väldigt ofta, både under träning och tävling. Fungerar bra för mig. Är det inte saker/tal jag räknar så är det steg eller stavtag. Jag förstod att ett varv runt Varpan skulle bli lagom för att få ihop de planerade fem timmarna och det behövdes enbart en liten extra skarv runt Bojsenburg och upp emot knoppen igen för att planen skulle gå i lås. Avslutade passet genom att rulla nedför Hagagatan nöjd och glad.

Dagens siffror blev: 5,00,59 timmar, 83,59 kilometer, 760 höjdmeter och 128 slag/minut i snittpuls. Klicka här för att kolla in mer data. Som frukost innan blev det tre ägg, en banan och två riskakor. Samt även en kopp svart kaffe. Under passet så drack jag två liter sportdryck. Som vanligt inga problem att hålla energin på en bra nivå. Vägde mig när jag kom hem och noterade nytt "lågrekord" på min våg hemma här; 69,5 kilo (de två gånger jag vägt 68 på slutet är hemma hos mina föräldrar på den vågen, den visar lite lägre i vikt). Inga kommentarer: