måndag, juni 20, 2016

Rullat ur benen runt VR™ igen


Sparven, på väg upp mot Bjursås kyrka

Jag fick varken fem timmar eller 15 mil idag, men det blev likväl ett bra pass. 12 plusgrader när vi gav oss av i förmiddags, mulet, blåsigt men uppehåll. Vi klarade oss faktiskt från regn under hela turen, vägbanan var även den torr, dock så verkade vinden spela oss ett rejält spratt då vi hade motvind i alla riktningar(?!), det sjukaste jag varit med om i vindväg. Men så kan det vara ibland. 

Ingen av oss ville förta oss idag, så vi rullade på rätt lugnt och satt i princip hela turen bredvid varandra. Skönt att ta det lite lugnare. Precis som i fredags så körde vi Väggenrundan™, enda skillnaden idag mot då var att Martin vek av mot sitt jobb i Borlänge och att jag åkte raka vägen hem, utan någon skarv hemma i Falun. 

Jag hade varken dåliga eller bra ben idag, kändes ändå helt okej och tiden rullade på fint. Förutom 1,5 liter sportdryck så intog jag en snickers och en coca-cola på en mack i Leksand. Det hör liksom till när man kör "Väggenrundan ™". Ni vet väl hur turen går redan? Om inte så får ni se Strava-filen under. 

Dagens pass blev 4,46 timmar, 143 kilometer och 1280 höjdmeter. Det tuffaste på turen är helt klart den första halvan, i Leksand efter ungefär halva passet så har man cirka 900 höjdmeter. Därefter är det mestadels platt. Men man kan bli trött på platten också vill jag lova, speciellt om det blåser motvind och man börjar bli lite krispig. 

Imorgon väntar ett nytt fint pass. Nu ska jag åka till grannkommunen, vi hörs!

Bilder och Strava:


Förväntansfulla killar på cykelbanan mellan Bergsgården och Grycksbo. Martin iförd Cykloteket racing teams (CRT) nya kläder



Bakåtspanaren, på toppen innan Norr Lindberg



Loket, strax innan Leksand



Den hungrige, på macken i Leksand



Precis när vi lämnat Bäsna så börjar Martin fippla med mobilen och jag får en liten lucka



Dagens ben, obefintligt med sol idag, så brännan blev dessvärre inte påbättrad 



Här har Martin fångat mig på bild innan Djura



På toppen av Plinsberg, på väg ner mot riksväg 70



De glada tu



Inga kommentarer: