tisdag, mars 22, 2016

Livets bräcklighet


En bild från lördagens Birken. Något bättre kvalitet än de tidigare bilderna jag la ut

God eftermiddag.

Har denna dagen varit sjukligt trött. Sömnig, seg och trött kort och gott. Hade en plan om att träna ett lugnt skidpass nu på eftermiddagen, men efter min middagslur så kände jag att det inte var någon idé att försöka träna, alldeles för sliten och trött. Bättre att ta det lugnt istället. Tror det ger mer än att åka runt och svära i skidspåret med låg puls. Har inga måsten så här dags på säsongen heller. Bättre att komma med full kraft till försäsongen. Ventilationen är trasig på skolan där jag jobbar, tror det kan vara en bidragande orsak till min galna trötthet. 

Idag blev jag åter påmind om livets bräcklighet. Våran farmor gick nämligen bort. Även om det är livets gång så är det aldrig roligt. Nu har jag inga mor- eller farföräldrar kvar. Klockan tickar. Tiden går. Det gäller att försöka ta vara på de dagar man blivit tilldelad här på jorden. En dag står man där och inser att det är försent. Det gäller att vara tacksam över det man har här i livet. Lättare sagt än gjort kanske. Men jag börjar åtminstone mer och mer känna glädje över det jag har och det jag upplevt här i livet. Mycket tack vare mitt idrottande där jag fått uppleva så många fantastiska platser och träffat många bra människor! Förhoppningsvis så har jag många års tävlande kvar att se fram emot. Men man får inte ta saker och ting för givet. Det kanske inte heller alltid är resultatet som är det allra viktigaste. 

Den senaste tiden har jag sakta men säkert blivit på bättre humör och blivit mer positiv. Inte alls varit så nere, bitter eller tänkande. Kanske är det bara en period, kanske är det något mer långvarigt. Vem vet. Det känns på ett sätt rätt skönt att inte vara bitter, även om det är ovant. Har även börjat uppskatta mitt eget sällskap mer, mår inte speciellt dåligt av att vara ensam, tycker faktiskt att det kan vara skönt att tillbringa en kväll helt själv. Har nog återigen mitt jobb att tacka för detta. Trivs nämligen  väldigt bra med det och det känns som att jag är omtyckt där också!

Nu ska jag lyssna på musik. Ta hand om er kamrater!


3 kommentarer:

Janne sa...

Beklagar sorgen. Tycker dock det är mkt intressantare att läsa en ickebitter blogg, den är tom äckligt bra. Hoppas det rullar på så här.

Adam Steen sa...

Tack och tack!

Anonym sa...

Mycket givande och peppande inlägg, Adam.