onsdag, juli 22, 2015

Ny klubbadress till vintern och info om min kommande skidsatsning


Hej vänner.

Till den kommande säsongen, 2015 - 2016 så kommer jag att representera AXA Sports Club, där jag blir klubbkompis med Martin Holmstrand och Jimmie Johnsson, som redan är träningskompisar till mig. En klubb som jag känner mig stolt över att representera! Detta är ett beslut som växt fram under de senaste säsongerna. Jag har inte riktigt trivts i miljön kring hur min föregående klubb styrts, det kan en del gånger ha varit lite för mycket föräldrar som bestämt och styrt kring laguttagningar, kontrakt inför nya säsonger och så vidare. Det är även två åkare som jag kommit på kant med, (varav en har hotat mig, vilket jag skrev om tidigare i våras, så det kan vi släppa). Lite småsaker här och där som till slut gjorde att jag kände att jag ville prova något helt nytt. 

Den föregående klubben är en väldigt proffsig och bra klubb på många sätt och håller man väldigt hög nationell klass så är det inget snack om att det är en av Sveriges bästa klubbar att tävla för. Men när man ligger på min nivå, lite under de allra bästa i Sverige, så har det blivit alldeles för hög konkurrens med för många jämna åkare i klubben och det blev nästan som en "tävling" mellan oss aktiva för att bli uttagen till kommande cuptävlingar. Det har för mig tagit fokuseringen från själva skidåkningen och urvattnat glädjen i själva sporten. Jag känner att jag liksom har tappat anledningen till varför jag åker skidor, känslan var att jag gjorde det för någon annan och för att visa att jag visst kan åka fort, så jag också kunde bli uttagen till nästa cuptävling, och väl där så kände jag mig nöjd och prestationen sket sig varenda gång. Så vill jag inte ha det, jag vill åka skidor för min egen skull och för att jag tycker att det är kul, därför väljer jag en ny klubb där jag mer åker på mina villkor. Detta är saker som jag har upplevt och som jag känner, jag säger inte att det är så för andra. 

Det var lite på grund av detta som jag var oerhört trött på träningen och längdskidåkningen efter föregående säsong och därför tog jag den hittills längsta säsongsvilan i min karriär på drygt en månad. Jag funderade hit och dit hur jag skulle göra med det mesta i livet faktiskt. Nu när jag har bestämt mig för ett klubbyte, bestämt mig för en flytt och så sakteliga har kommit igång rätt okej med träningen så känns det rätt skönt och jag är motiverad till att träna på bra igen. Jag vet att jag i vintras skrev att jag skulle satsa på traditionellt i två år till och sedan gå över mer mot långlopp, nu blir fallet inte riktigt så, (som det känns nu i alla fall, man vet aldrig vad som dyker upp). Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt hur det blir med tävlingar till vintern, mer än något långlopp och Vasaloppet. Med tanke på att jag ska dra till Norge någon gång under hösten. Förhoppningsvis så hittar jag en bra träningsgrupp där borta som jag kanske kan följa med på tävlingar också. Det jag dock vet är att jag verkligen inte kommer dra ner på träningen, utan jag kommer fortsätta träna hårt och försöka utvecklas, men troligen kommer det bli en större fokusering på stakning och långlopp redan nu. 

En annan sak som jag ändrar är att jag valt att tacka nej till min plats på DSA light till hösten. Till största del på grund av min flytt till Norge, men även här för att jag har upplevt det personligen som att jag tränat för någon annans skull än min egen. DSA är precis som den föregående klubben en väldigt proffsig organisation som tillhandahåller allt man behöver för att utvecklas som skidåkare med hjälp av många kunniga tränare. Jag kan verkligen rekommendera de flesta elitaktiva som vill bli bättre att söka dit. Men just nu för min del så känner jag att jag kommer må bäst och utvecklas bäst av att byta klubb, flytta till Norge och inte vara en del av DSA. Givetvis så kommer jag vara med på de pass som jag har möjlighet till och de pass som är öppna för allmänheten, vilket många pass är. 

När jag jobbat klart i slutet av augusti på mitt nuvarande jobb så kommer jag först åka till Kina en vecka med cykelcrosslandslaget, ta lite ledigt där jag tränar bra + semestrar och därefter ta tag i det här med att söka ett jobb i Norge, hyra ut min lägenhet här i Sverige och så vidare. Känns skönt att ha en plan! Jag hoppas också att jag med hjälp av rehabilitering kommer till rätta med mina ryggproblem som har gäckat mig under många, många år. Ryggen har ju genom åren åstadkommit åtskilliga extraminuter under de tävlingar jag åkt. 

För min del så är det inga hard feelings någonstans och jag är tacksam för det jag har fått upplevt genom åren med de två organisationerna! Nu blickar vi framåt och ser till så att framtiden blir ännu ljusare, detta kommer bli kul! Vill du vara en del i teamet kring den levande legenden Adam Steen eller har du frågor så är det bara att höra av sig:

076 - 166 49 97

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer bli grymt detta!!!! Kör hårt och lycka till! :)

Samuel sa...

Låter som kloka beslut, kör hårt!

Adam Steen sa...

Tackar :)