söndag, mars 02, 2014

Mitt femte och sista(?) Vasalopp, 92:a!

Då var Vasaloppet avklarat för denna gången.

Detta var ett lopp med lite blandade känslor, fysiskt i alla fall. Första loppet jag valde att gå med blanka skidor, alltså att staka på helslipade klassiska skidor, utan fästvalla.

Kom iväg bra i starten och var runt tionde man när backen började. Stod tyvärr som ett rundningsmärke i backen och blev väl passerad av halva startfältet kändes det som. Men väl uppe på toppen så hade jag för första gången kanonskidor och fick rygg på den alltid så starke Per-Olov Svahn, vi plockade placeringar som fasiken och tid på täten. Några kilometer innan Mångsbodarna så var vi ikapp. Väl med i den stora tätklungan så hängde jag mestadels med rätt lätt i svansen av den. Var dock svårt att avancera då det bara var ett - två spår som gick lätt och klungan var säkerligen hundra man stor. 

Jag hade bra skidor och kroppen kändes skaplig, i alla fall fram till Evertsberg, där började jag känna mig trött, få ont i handlederna (beror troligen på att stavarna sjönk ner i varje stavtag, trots att jag hade mina stora Rex-trugor på) och även kramp i mage och armar. Lyckades dock grisa med ytterligare en bit, nämligen till Lundbäcksbackarnas början, dit var jag med stora tätklungan. Sen blev det ridå, rejält. 

Från Oxberg och in till mål så började även skidorna gå ruskigt tungt (vet att det var lika för många), hade inte mycket kvar i kroppen heller för den delen, så det blev mycket, mycket kämpa för att ens kunna ta mig till målportalen i Mora. Just här gick tankarna ofta mellan; "detta är mitt sista lopp någonsin, nu lägger jag av"och "det blir i alla fall mitt sista Vasalopp". Tankar som; "nu ger du det du har Adam", dök mer sällan upp, tyvärr. Men jag gav i alla fall det jag hade. Tyvärr blev jag passerad av lite tråkiga klungor på slutet, och hade inte orken att gå med dem. Men i mål kom jag, och jag klarade mitt för mig själv uppsatta mål; topp-100. Inför säsongen var målet topp-50, men med de sista veckornas axelproblem så är jag faktiskt nöjd såhär i efterhand. 

Nu har jag åkt fem Vasalopp (klicka på varje år för historien om loppen):

2014 - 92:a - 4,22,00

Tanken just nu är kanske att detta var sista Vasaloppet, men jag är rädd att jag redan imorgon har ändrat mig i den frågan.

Tack för alla hejarop och all langning!! Såg att några tog kort på mig idag, någon som har något och läser detta; maila mig gärna; adam@adamsteen.se

2 kommentarer:

Catarina sa...

Fasiken 92:a är bra. Nästa är du topp 50.

Adam Steen sa...

Jodå, tack :)