söndag, mars 03, 2013

Mitt Vasalopp 2013Förväntansfulla killar innan start.
Detta var mitt fjärde lopp i ordningen:

2010 - 63:a - 4,18

2011 - 78:a - 4,15

2012 - 86:a - 3,58

2013 - 74:a - 4,12

Jag bröt således min negativa placeringstrend i Vasaloppet detta år. Nöjd med det. Speciellt med tanke på att jag var oerhört osäker på start så sent som i torsdags. 

Loppet då:

Kom iväg bra i starten, stod för första gången långt till höger, i femte spår(!). Och det var mycket bättre än att stå långt fram, långt åt vänster. Efter halva startbacken så låg jag topp-15. Därefter så försvann fästet och jag stakade resten av loppet. 

Från toppen av backen och ända till Risberg så forsade folk förbi mig och jag lyckades inte hänga på en enda person, inte ens i suget utför. Så jag var rätt less ett tag. 

Men efter Risberg så började skidorna gå lite bättre och jag plockade 40 placeringar därifrån och in i mål. Så jag är rätt nöjd ändå!

Är det samma före nästa år så kommer jag köra blanka skidor på detta lopp, det lilla fästet jag hade idag låg i och sög otroligt. Jag kände av det hela vägen mer eller mindre. 

Så det var en bra dag ändå, kroppen kändes skaplig och jag tror inte att jag tappat mycket av formen! Är nöjd att jag bet ihop och höll i!
Rätt nöjd efter målgång!

6 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Grymt kört! Jag försökte hålla koll på dig på tv:n men de envisades med att visa de där norrmännen och Brink och Tynell.
/J

Håkan T sa...

Skitbra kört Adam! Hade du inte haft oflyt med sjukdom och lite dåligt glid hade du hängt med tätklungan! På´t igen nästa år!

Adam Steen sa...

Tackar!!

Anonym sa...

Härligt att du fick en bra dag.
Själv måste jag börja tänka mer på material nästa år. Ses snart på gymet, nu måste jag vila några dagar först. Ha det bra och lycka till resten av säsongen./claes

JoN sa...

Följde dig på nätet, kul att se hur du plockade placeringarna vartefter och in i mål. Riktigt bra kört!

Adam Steen sa...

Kul. Tack! :)