lördag, februari 09, 2013

Sliten efter dagen

Hallå. 

Är mer sliten nu ikväll än vad jag var efter förra helgens två lopp. Dagens tävling kostade på, jag fick slita rejält bitvis då mitt fäste låg i lite för mycket. 

Kroppen kändes bra under loppet och jag gick med rätt så lätt under det första varvet. Det kördes hårt mot slutet av varv ett och vi blev åtta stycken ut på varv två. Efter två kilometer på det varvet så blev vi fem stycken (topp-fem i mål). Det blev bitvis väldigt lugn åkning då ingen ville dra. 

De tre som var aktiva under sista varvet var jag, David Frisk och Jens Eriksson. Jag försökte rycka två gånger och drog en del. Men mest aktiv var slutsegraren Jens. 

Hängde med i sista långa backen fram till 2-3 kilometer innan mål, men blev tvungen att släppa på platten därefter och då rann tiden i väg. 

Det var ändå ett stabilt lopp och det var bara starka killar framför mig. Slog dessutom Dan Moberg med flera, så det finns ju kapacitet i min kropp helt klart!

En liten tråkig sak som jag kan tycka är att folk ska staka på långloppen, speciellt på en tuff bana som idag. Det ställer till en del då de mestadels är i vägen uppför, speciellt i branta backar. Men alla har ju ett eget val. Jag personligen anser dock att man ska åka med fäste när det är klassiska lopp. 

Dagens bra:

- Stabilt lopp, höll ihop det bra trots att jag märkte tidigt att jag hade lite sämre glid. 

- Har fortfarande en bra form. 

- Tycker att det det är så kul att åka skidor och att få komma iväg på skidtävlingar där man träffar allt härligt folk!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag brukar tycka att de som använder fästvalla är i vägen för mig i backar och slakmotor då de sprattlar så jävligt med benen och förstör min åkrytm. Först i mål vinner.

#maskin#chef#stark#adamsteek#rödvin

Hälsa Hans Majesteen Konungen

/indian

Unknown sa...

Haha :)