måndag, december 24, 2012

En fin julafton och lite tankar

Efter att ha tränat klart så har jag haft en trevlig julafton tillsammans med familjen. Vilket innebar julklappsutdelning, god mat, sällskapsspel och så vidare. Nu sitter jag hemma hos mig igen, tar det lugnt, njuter av lugn och ensamhet, äter frukt och spelar dataspel.

Har tänkt väldigt mycket på slutet, ni minns väl detta inlägg? Mycket av allt i mitt liv går åt rätt håll, och jag kommer ju på mer och mer att det bara är jag som är ansvarig för hur jag mår. Därför har jag på sistone försökt fokusera på att hålla humöret uppe trots motgångar, stora som små. Tycker faktiskt att jag blir bättre och bättre på det. Jag håller mig lugnare, och jag lyckas fokusera på det viktiga och det jag tycker är roligt. 

En bit i mitt liv som fungerar väldigt bra nu är träningen, och jag tycker den är riktigt rolig. Roligare än på många år. Den ligger inte i mitt liv som ett "måste" längre, utan mer för att jag vill, jag vill bli bättre, vill utvecklas och jag känner att jag har mycket mer att ge i spåret. Jag tror att en stor del av mina bra resultat på slutet har med ändrad inställning och ett bättre fokus att göra. Alltså; det sitter i huvudet. Förr var jag så nervös inför tävlingar, kände att jag måste prestera, jag  hade en otrolig press på mig själv. Nu är jag mer avslappnad och har intalat mig själv att jag kan, jag är stark. Under träningspassen så matar jag mig själv med positiv energi och tankar såsom; jag är stark, jag är pigg, jag är lätt och så vidare. När jag börjar känna mig lite stum eller trött så tänker jag bara: "-Jag blir ju inte stum längre", och av någon anledning så har det fungerat bra! 

En annan sak som gjort att det gått lite bättre i spåren är ju att jag tappat lite i vikt. Detta är ingen rekommendation från min sida, utan bara som jag har gjort för att bli lite lättare:

- Sluta helt med alkohol
- Dra ner på godis (åt mycket förut, äter lite mindre nu, försöker att sluta helt)
- Hoppar över frukost vissa dagar (dumt, jag vet)
- Dricker bara vatten på träning
- Allmänt mindre portioner

Men det viktigaste är så klart inställningen och det mentala, i alla fall i mitt fall. Där tycker jag att jag kommit en bra bit. Är mer öppen mot folk runt om mig och jag blir inte lika lätt irriterad. Det enda lilla orosmomentet jag har är det här med jobb och mer jobbtimmar. Söker en del jobb, men det är svårt att få tag i något som är en aning mer fast, helst ett deltidsjobb. Och jag letar även efter en mindre och billigare lägenhet, svårt även här att få tag i någon lämplig. Men jag ger inte upp, jag vet att det kommer att lösa sig!

Jag är stark!

Bra med dagen:

- Ett bra träningspass med trevligt sällskap

- Rolig, trevlig och bra julafton

- Fått många god jul-hälsningar av vänner

- Fina julklappar