onsdag, oktober 31, 2012

Tvåa på Onsdags-VM!"Pumpen" Och jag lyckokramar varandra innan start.


Det blev ett något modifierat Onsdags-VM idag. 

Fyra gånger uppför "Högbobacken". Från asfaltsksanten där backen börjar, till Kårestugan. Stillastående start med en fot i marken. 

De fyra tappra som var med idag var förutom jag; Pontus "pumpen" Johansson, Lars Bleckur och Martin Eriksson. Tre cykloteket mot mig alltså. 

  • På första intervallen drog Bleckur första halvan innan Martin drog in en dödsstöt. Jag var för sen att hänga med och tappade en stor lucka rätt fort. Lyckades därefter plocka lite tid och rulla in som tvåa efter Martin. Cirka tio sekunder efter. 

  • Andra intervallen var i princip likadan, med samma placeringar. 

  • På tredje intervallen så drog "Pumpen" första minuten, därefter Lars fram till sista minuten och sen stötte Martin igen. Denna gång var jag beredd och kunde gå med ett tag innan jag blev tvungen att släppa och rulla i mål cirka fem sekunder efter. 

  • Inför fjärde intervallen så hade Lars beordrat mig att dra, ("Pumpen" och Martin gav upp här). Jag drog i ett högt och jämt tempo fram till 200 meter före mål där Lars börjar spurta. Vi ligger jämsides väldigt länge innan jag på sista metrarna tvingas ge mig. 

Tiderna blev 5,08 - 5,18 (tredje). Tråkigt nog så blev inte passet registrerat på min Garmin Edge 500. Jag antar att den var full? Men vad gör väl det när benen kändes kanonbra, likaså form, huvud och övrig kropp. Skoj! Trots att jag inte ätit godis på hela veckan!

Dagens dummaste idé kom från mig efteråt då jag frågade Lars om vi skulle cykla runt Varpan. I nästan spöregn, snömodd, isigt, spårigt, mörkt och utan lampa så huttrade vi oss runt sjön på ny sämsta rekordtid. När vi kom runt så kunde vi båda glatt konstatera samma sak: "vi blir hårda av detta!".

Inga kommentarer: