måndag, oktober 22, 2012

2,30 timmar klassiskt



Calle Halfvarsson kör utan hjälm då i princip all hans utrustning är i Italien där han skulle på läger men tyvärr insjuknade innan och tvingades avstå. Så ingen av oss åker vanligtvis utan hjälm. Jag använder mig av en hjälm från Casco.


Det blev ett fint träningspass på förmiddagen med Kalle Gräfnings och Calle Halfvarsson. Den senare Calle körde skate och vi klassiskt. Vi började med att åka upp till Stångtjärn där vi träffade på Maria och Börje Gräfnings, åkte med dem ett tag innan de vek av hemåt och vi fortsatte våran rutt. 

Kändes skapligt för mig, men de rullskidorna jag åkte på idag är inte alltför bra, de sviktar för mycket och det känns som att en massa kraft försvinner, de är också tunga/klumpiga. Modellen heter comp och är den som kom innan flex. Anledningen till att jag åker på dessa är att  det är mitt enda par med 3-2-rull på (3-or bak, 2-or fram). Till råga på allt så skar hjulet ihop i farten med 20 minuter kvar av turen. Klarade mig utan att vurpa och efter att ha sparkat framåt några gånger så lossnade hjulet och jag kunde fortsätta åka. Dock så låste det sig så fort jag använde det benet, så det fick bli stakning hemåt. 

Det sliter något oerhört på hjulen nu när det är blött och grusigt ute. Så ett tips är att skölja av skidorna, smörja upp, torka av och om möjligt låta dem stå varmt. Allt för att maximera livslängden på de hatade älsklingarna som kallas rullskidor.

Nu väntar jobb på gymet och därefter är jag bjuden på middag hos Pontus "pumpen" Johansson!



Inga kommentarer: