tisdag, oktober 16, 2012

2 timmar klassiskt



Det blev ett tvåtimmars klassiskt distanspass på rullskidorna. Samma vända som det senaste rullskidpasset förra måndagen; gamla Svärdsjövägen - Lilltäkt - Hobborn - Skuggarvet - Lugnet. Körde fem impulser längs turen, samt en del teknik- och styrke-övningar på rullskidorna och det kändes skapligt, var en aning seg dock. Brukar dock kunna vara lite ringrostig när jag vilat en dag. 

2,00,21 timmar
129 medelpuls
156 maxpuls
310 höjdmeter
1219 kilokalorier

Jag tog mig hem levande idag också, trots att jag nästan snuddade vid minst tre backspeglar på bilar som körde förbi mig trots möten och nästan blev överkörd vid ett övergångsställe i Bojsenburg. Många bilister visar på tok för dålig respekt för oss som tränar längs vägarna, de är stressade, ofokuserade och de kollar sig inte för vid övergångsställen eller korsningar. Brukar för det mesta köra på vägen trots att det finns trottoarer/gångvägar/cykelbanor, bara för att många bilister kör rätt ut vid korsningar just på dessa trottoarer/gångvägar/cykelbanor. Det kommer jag fortsätta med till folk börjar lära sig att köra bil, eller åtminstone ha mer uppsikt och respekt för oss som också har rätt att vara på vägen.

När jag kom hem från träningen så hade jag skidskola för en kille som blev väldigt nöjd, och då blir jag nöjd! Kul att kunna dela med mig av mina kunskaper.



6 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet att det bara är gångtrafikanter som bilar måste stanna för vid övergångställen. Jag hatar cyklister som bara cyklar rakt ut för att dom inte kan lagarna. I vanliga korsningar utan huvuked ekller stopplikt så är det högerregeln som gäller.
PÅ dom flesta trottoarer och gångvägar är det förbjudet att cykla och det är väldigt obehagligt att gå där och det kommer en cyklist som cyklar fort dessutom.

Unknown sa...

okej

Anonym sa...

Är det skejt skidor? Skärmarna/hjulen ser så smala ut!

Bra och motiverande blogg

/Kristofer Borgström

Unknown sa...

Nej det är ProSki Tech: http://webskis.com/proski-roadline-tech-classic-rollerski-p-1057.php

Tack så jättemycket :)

Jens Westergren sa...

Som rullskidåkare räknas man väl som gångtrafikant?

Unknown sa...

Jag tror inte det. När man färdas snabbare än gång så är man nog inte det.