onsdag, mars 21, 2012

På kontoret


Sitter på kontoret här på gymmet och håller ställningarna!

Tänker inom kort göra en riktig träningsplan inför kommande träningsår som börjar vecka 17. Längesedan jag hade en, vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det med jobb och så vidare. Får i princip jobba hur mycket jag vill på både Homemaid och Gymmet i sommar. Sen har jag ju plantsättningen med företaget också. Så från att ha dåligt till jobb och i behov av mer, till att få lov att tacka nej. Behöver ju en del dagar ledigt för att ha möjlighet att köra dubbla pass. I-landsproblem...

I helgen är planen ett träningsrace på skidor. Är formen så dålig som de senaste veckorna så vete tusan om jag inte avstår SM-femmilen.

Nog med svammel från mig. Kom gärna med synpunkter eller tips.

Nu väntar en instruktion för en kommande medlem här på gymet!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Curling och dart är bra försäsongsträning.

Adam Steen sa...

Jajjemen. Men man får passa sig så man inte blir övertränad bara!

Hubes sa...

Hej Adam,

Du är ju på en klart högre nivå än vad jag är. Därför ska jag verkligen inte utge mig från att veta något som du inte redan vet. Du kan se mina reflektioner som inspiration. Jag har 4 punkter jag skulle vilja nämna som kanske kan stämma för dig ditt kommande upplägg. Det är bara en hobbyanalys av vad jag tycker mig kunna utläsa på din eminenta blogg, som läser mycket och ofta :-)

Kör hårt och lycka till, hoppas det kan vara värt något.

1. På din nivå krävs det mycket träning för att inte tappa kapacitet, så för att ökan från dagens nivå krävs kanske 10-15% mer träningstid totalt.

2. Periodisera träningen mer, fler >20h veckor med träning. Men även våga ta det lugnt.

3. Försöka vila längre innan nästa pass efter max styrka (av samma muskelgrupp då) kondition och styrka är motsatser så på hög nivå kan träningseffekten bli klart sämre en önskat, ofta då på bekostnad av konditionen.

4. Minska vardagsstress t.ex. genom att sträva efter kontinuitet i arbetet, planera jobbet långt fram i tiden. Regelbunden sömn och varierad kost. Så Återhämtningen blir optimal och sjukdomsrisken minimal.

/hubes

Unknown sa...

Tack för vettiga tips. Uppskattas!