lördag, september 24, 2011

3 timmar cykelcross med en massa bilder!


Hallå där.

Jag har varit ute på ett lugnt och fint eftermiddagspass med cykelcrossen. Tänkte återge er det med bilder och text som följer:


Startade i Skuggarvet, åkte ner till Hobborn och upp emot Björnmyra. Fin grusbacke här.



Nästan uppe på toppen mellan Björnmyra och Lugnets högsta punkt. Här hade tydligen Karin Larsson (Carl Larssons fru) sin vilopunkt när hon gick mellan hemmet i Sundborn och Falun, kring åren 1800-frysihjäl.



Efter föregående bild så tog jag mig upp på Lugnets högsta punkt 305,9 m.ö.h, nedför de gamla VM-banorna till Sjulsarvsstugan och den handbyggda stigen som ni ser på bilden ovan. Just där cykeln stod så flög jag över styret för att något rikspucko varit här och grävt ur en bit av leran. Alternativt kan det ju ha varit jag som är värdelös utför? Vi låter det vara osagt.


Tog mig sedan upp på Jungfruberget för att beskåda denna mäktiga vy över sjön Varpan! Efter detta åkte jag ner till Lugnet och drog ett varv på den 3,1 kilometer långa cykelcrossbanan.


Efter lugnet så cyklade jag vidare runt Varpan, förbi Bergsgården eller "Bäshgårn" och fortsatte mot Grycksbo (Falu kommuns sossetätaste ställe?).


Från Grycksbo så cyklade jag förbi pappersbruket och in på "gamla fruns väg" som går tillbaka till Falun och Stångtjärn om man så vill.




Ute på "gamla fruns väg" fastnade jag visst på video också..


Fortfarande på "frujävelns" väg. Bara uppför. Typ.


Jaha, vägskäl, var fan ska jag nu då? Testar vänster..


Efter ytterligare cirka en kilometer och en högersväng så kom jag fram till Fläskoset, som ligger nära Stångtjärn.


Stångtjärns mäktiga spårcentral.


När jag ändå var vid Stångtjärn så passade jag på att cykla ett varv runt tjärnen, ett varv är ganska precis två kilometer.


Efter lite sicksackande igenom Faluns stadskärna, förbi Lugnet och uppför en massa drygbackar så såg jag denna vackra skylt. Skuggarvet, metropolen som fostrat så många världsstjärnor. Nåja.


Inget gott som har något ont med sig, eller hur var det nu? Efter en massa leråkning skrek cykeln efter en tvätt. Sånt trodde jag ingick i priset Oscar, men icke!

En sista grej: det är inte kul med kanttråd alltså, fan vad fint när jag får på tubhjulen igen, då ska det bli åka av.

Passdata:

3,01,12 timmar
122 medelpuls
161 maxpuls
750 höjdmeter
1725 kilokalorier


  

Inga kommentarer: